Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Lehet hogy gluténérzékeny...

Lehet hogy gluténérzékeny vagyok, hova forduljak kivizsgálásra?

Figyelt kérdés

28 éves nő vagyok,van egy 4éves kisfiam.

A tüneteim több éve fennállnak,de eddig sose foglalkoztam vele,viszont nemrég olvastam a gluténérzékenységről,és elképzelhetőnek tartom hogy esetleg az vagyok,de ha nem az,valami tuti nincs rendbe...

Szóval a tüneteim:

-állandó hasi puffadás,úgy nézek ki mint egy 5 hónapos terhes(utcára már csak behúzott hassal járok)

-sokszor vannak hasi görcseim,de olyanok,hogy mozdulni nem birok,meg levegőt alig kapok.Egy időbe próbáltam figyelni hogy milyen ételek után vannak ezek,de sokra nem jutottam,mivel pl ha valami után görcsöltem,utána megint azt ettem,már nem görcsöltem...

-bőrproblémák,tiszta ragya az arcom mindig,mint egy tini srdüéő,úgy nézek ki,de nem is azok az "igazi" pattanások,hanem ilyen apró pici "szintelen" kiütések,gyakran ekcémás a 2 kezem is.Sokszor viszket nagyon a 2 lábam meg a kezeim,hiába testáplózom.

-állandó fáradékonyság,fejfájás

-szinte mindig hig-nyálkás széklet

-állandó szellentés,ami étellel nem függ össze,mert ha semmit nem eszek szinte,ez akkor is megmarad...

-

Annyi hogy fogyni nem fogyok,inkább hizok.Hirtelen ennyi jutott eszembe.Van esélye hogy glutén érzékeny vagyok?Vagy mi állhat a háttérbe?Mert ezek nem normális tünetek szerintem.

Hova fordulhatnék ezzel?

Gondolom elsősorban a háziorvoshoz,de mit mondjak neki,milyen irányba szeretném kivizsgáltatni magam?

Köszönöm ha tudtok tanácsot adni!

2014. máj. 6. 09:33
 1/1 anonim ***** válasza:

Az vagy, de ma Magyarországon ebben nem fogsz orvosi segítséget kapni. Mivel próbálják a gluténérzékenységet elleplezni, hiszen ha minden gluténérzékeny helyesen táplálkozna (kerülné a glutént) akkor nagyságrendekkel kevesebb betegség, beteg ember volna.

Elmehetsz háziorvoshoz, gasztroenterológushoz, végeztethetsz gluténos tesztet ami kiadhat egy eredményt, ami általában téves, utána kiszámolhatod mennyi időt húztál el fölöslegesen ahelyett hogy valami hasznos, jó vagy szórakoztató dolgot csináltál volna.

VAGY ehetsz egészségesen, gluténmentesen, nyilván nem a mezőgazdasággal együtt kitalált búzaevést kell követned a táplálkozásodban, tehát a gabonamentes/gluténmentes táplálkozás eleve nem egy elvetemült ötlet.

Ha hozzá vesszük a mai felfogást, miszerint minden ember gluténérzékeny kisebb/nagyobb mértékben, akkor meg egyértelmű hogy elkerülöd.

2014. máj. 6. 10:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!