Valami betegség lehet ez? Volt aki azt mondta inzulinrezisztencia, volt aki azt mondta chron, de egyiket sem hiszem, hogy az lenne.
Már régóta hasmenés váltakozik nálam székrekedéssel (egy nap hasmenés+hasi fájdalmak,aztán 4-5 nap székrekedés).Próbálok egészségesen étkezni(tk.kenyér,sovány húsok,sok zöldség,gyümölcs,kevés cukros étel/édesség),mégis van amikor ha valami finom süti van eszek belőle és nem tudom tartani a mértéket.Van olyan is,hogy nem tudok mit kezdeni magammal és az ételen gondolkozom.Eléggé fáradékony is vagyok,és van mikor hangulatingadozás is előfordul (mondjuk ez lehet a kamaszkortól is).És a legrosszabb hogy már 9 hónapja nem jött meg a menstruációm,pedig előtte már volt(bár akkor is volt,hogy 1-2 hónap kimaradt),és szerintem azóta mióta nincs menstruációm,megálltak a melleim is a növekedésben.Volt két hónap,amikor diétáztam(ch,zsír,fehérjeszámolás),viszont rájöttem,hogy nem jó az alacsony ch és fokozatosan visszaálltam (kb.200g-ot +/-10g eszem minden nap).Viszont bármit is eszek azóta,egy grammot sem hízok.Jó lenne izmosodnom úgy érzem de nem tudom,hogyan csináljam(megfelelő edzés,étrend).
14/lány 52 kg/172 cm
Ártani nem árt, és egy hormonvizsgálat is jól jönne szerintem. Ezekből már majdcsak kiderül, hogy mi a baj.
#1 16/L
Soványan is lehet IR-es valaki sajnos, de hasmenés az inkább cukorra utal az édesség és evés kontroll miatt vagy pajzsmirigy gond (nálam az alulműködés csinált ilyet amíg nem állt be a megfelelő szintre hogy napokig székrekedés és utána hasmenésként távozott.
Mindegyiket tud házidoki kérni hogy nézzék meg vérből.
A mell növekedés és a menzesz is megállhat, viszont érdemes lenne endokrinológussal beszélni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!