Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Valami betegség lehet ez?...

Valami betegség lehet ez? Volt aki azt mondta inzulinrezisztencia, volt aki azt mondta chron, de egyiket sem hiszem, hogy az lenne.

Figyelt kérdés

Már régóta hasmenés váltakozik nálam székrekedéssel (egy nap hasmenés+hasi fájdalmak,aztán 4-5 nap székrekedés).Próbálok egészségesen étkezni(tk.kenyér,sovány húsok,sok zöldség,gyümölcs,kevés cukros étel/édesség),mégis van amikor ha valami finom süti van eszek belőle és nem tudom tartani a mértéket.Van olyan is,hogy nem tudok mit kezdeni magammal és az ételen gondolkozom.Eléggé fáradékony is vagyok,és van mikor hangulatingadozás is előfordul (mondjuk ez lehet a kamaszkortól is).És a legrosszabb hogy már 9 hónapja nem jött meg a menstruációm,pedig előtte már volt(bár akkor is volt,hogy 1-2 hónap kimaradt),és szerintem azóta mióta nincs menstruációm,megálltak a melleim is a növekedésben.Volt két hónap,amikor diétáztam(ch,zsír,fehérjeszámolás),viszont rájöttem,hogy nem jó az alacsony ch és fokozatosan visszaálltam (kb.200g-ot +/-10g eszem minden nap).Viszont bármit is eszek azóta,egy grammot sem hízok.Jó lenne izmosodnom úgy érzem de nem tudom,hogyan csináljam(megfelelő edzés,étrend).

14/lány 52 kg/172 cm

2016. jún. 23. 20:22
 1/7 anonim ***** válasza:
Inzulinrezisztencia kizárva, mert akkor túlsúlyos lennél. Nekem inzulinrezisztenciám van, szóval tudok nyilatkozni. Az éhséged utaló jel lehet, de másra is utalhat. A menstruációd még nem állt be, ezen nem kell aggódnod, van időd 18 éves korodig (kb.). Cukrodat esetleg szoktad-e nézni? A fáradtság lehet vashiány is. Az inzulinrezisztencia nem gátolja a székletet (kivéve ha olyan gyógyszert szedsz rá). 16/L
2016. jún. 23. 20:31
 2/7 A kérdező kommentje:
Cukrot még nem néztek egyszer sem,vashiányos nem vagyok,és gyógyszert nem szedek semmit.Szerinted érdemes lenne elmenni cukorterheléses vizsgálatra?
2016. jún. 23. 20:44
 3/7 anonim ***** válasza:

Ártani nem árt, és egy hormonvizsgálat is jól jönne szerintem. Ezekből már majdcsak kiderül, hogy mi a baj.

#1 16/L

2016. jún. 23. 20:48
 4/7 anonim ***** válasza:

Soványan is lehet IR-es valaki sajnos, de hasmenés az inkább cukorra utal az édesség és evés kontroll miatt vagy pajzsmirigy gond (nálam az alulműködés csinált ilyet amíg nem állt be a megfelelő szintre hogy napokig székrekedés és utána hasmenésként távozott.

Mindegyiket tud házidoki kérni hogy nézzék meg vérből.

A mell növekedés és a menzesz is megállhat, viszont érdemes lenne endokrinológussal beszélni!

2016. jún. 23. 20:49
 5/7 A kérdező kommentje:
Hormonokat is néztek már,és minden jó😄,de majd kérünk beutalót cukorterhelésre,Köszi a tanácsot 😊
2016. jún. 23. 20:50
 6/7 A kérdező kommentje:
#4-es pajzsmirigyet is néztek es az is jó,viszont cukrot mindenképp fogok nézetni,köszönöm a választ!😊
2016. jún. 23. 20:53
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Arra figyelj, hogy a cukorterhelés 3 pontos legyen és inzulint is nézzenek hozza. És vannak sovány IR-esek is :)
2016. jún. 25. 12:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!