Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Hogyan gyógyultatok ki a...

Hogyan gyógyultatok ki a cukorbetegségből, vagy hogyan lettetek tünetmentesek?

Figyelt kérdés
2-es típusú cukorbetegségre gondolok és annak is a korai szakaszára, amikor még van jelentős inzulintermelés.

2016. okt. 28. 08:27
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Megfelelő étrend és sport.

Én is az voltam, de a hatalmas túlsúly miatt, szerencsére még a 20-as évem elején jártam.

Hirtelen elhagytam mindent ami rossz, elkezdtem edzőterembe járni, úszni, és egészségesen táplálkozni.

Négy év kellett mire lefogytam, és a cukorbetegség is eltűnt.

Nem játék a cukor..

2016. okt. 28. 08:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
83%

Nálam kb 2005 után kezdődhetett egy hatalmas hosszú távú stessz kapcsán, munkahely elveszetésének a lehetősége miatt miatt. Akkor elkezdtem falni a cukros dolgokat és cukorkát faltam csokival megállás nélkül. Végül 2008-ra meg is szűnt a munkahelyem és akkor kerültem végül orvoshoz, elsősorban a stressz és a szédelgés kimerültség miatt. Meg azért, hogy naponta megittam 6 liter vizet és még utána is folyamatosan szomjas voltam. A lábujjaim érzéketlenné váltak, a bör megvastagodott rajta és a két nagyujjamon keletkezett egy-egy sebszerű felhólyagosodás, ami nem akart begyógyulni.


Végül azt nem sokkal utána polarizált fénnyel tudtam rendbe hozni, mielőtt még kiderült, hogy cukorbeteg lettem. Semmi más nem segített azokon a kisebesedett hólyagokon, csak a polarizált fény. Annak a hatására napról napra összébb húzódott a seb széle, végül össze foort középen is és teljesen elmúlt.


Aztán 2008 tavaszán, miután elveszettem a munkahelyemet, orvoshoz mentem, hogy mi lehet velem, hogy mindenféle tüneteim vannak.


A körzeti orvos elküldött laborvizsgálatra és abból kiderült, hogy diabéteszem van és magas a koleszterin szintem.

Elküldött még a dokinő kardiológushoz és ott kiderült, hogy meg van vastagodva a szív billentyűm is.

Elküldött szemészeti vizsgálatra, ahol első alkalommal nem találtak elváltozást. Fél évente el kellett menni szemészeti kontrollra és a többi vizsgálatokat is rendszeresen meg kellett ismételni.


A szívbillentyűn folyamatosan minden vizsgálatnál látszott a vastagodás és később már szemészeti szövődmények is keletkeztek, pedig diétáztam rendesen, de a cukrom nem nagyon akart 8-12 körülinél lejjebb menni.


Aztán elkezdtem szedni a halolaj kapszulát és egy másik omega3 kapszulát aminek CLA a neve. Mellette igyekeztem sokat mozogni. eljártam kerékpározni (ezt most is csinálom). Ezektől a cuor értékem beállt 5-6.5 környékéra, de a koleszterinem mindig magas volt.


Még az elején kaptam Atorva-sztatin hatóanyagú koleszterin csökkentő tablettát, de egy ismert természetgyógyász a rádióban nagyon lehúzta azt a tablettát és úgy állította be, hogy az csak arra való, hogy a gyógyszer gyárak meggazdagodjanak, és a szervezetünknek szerinte nem is kell ilyesmi, mert csak rosszat tesz. Ezután abba hagytam a szatin szedését és hamarosan az egyik szemészeti kontroll alkalmával kiderült, hogy bevérzés keletkezett a retinámon mindkét szemeben. A szemészeti klinikára kellett járnom három havonta, mert félő volt, hogy megvakulok. Ott már meg akarták lézerrel kezelni a retinát, hogy pontokban oda égessék lézerrel a szemfenékhez, hogy azért maradjon valami látásom, ha végül bekövetkezik a végzetes baj.


Közben elkezdtem bújni a szakirodalmat a neten és minden forrásból ahol hozzá fértem.

Kiderült, hogy az okozza a bajt, hogy a magas vércukor szint magával hozza a koleszterin szint tartós megemelkedését is. A májban a cukorból zsír és éjszaka a vérbwen lévő zsírból cukor jön létre. Ettől magas a reggel mért vércukor értéke. Amíg nem fogom meg a vér magas koleszterin szintjét, addig a cukot se lehet maradandóan normálhoz közeli szintre leszorítani.


Emellett a koleszterin, a vérben lévő zír kirakódik szervezet szerte minden érben az ér belhártya alá az ér falra és ott plakkokat képez, ami lassan hízik, növekszik a szervezet minden erében, kicsikben nagyokban egyaránt és lassan de biztosan szűkíti az ereket.


A vékony kapilláris erekben elég gyorsan eléri a felrakódás az ér keresztmetszetének a méretét és az ér agyre kevésbé lesz átjárható. Végül elzáródik és az a terület vérellátás nélkül marad mert így kiesik a keringésből és oxigén és tápanyag ellátás hiányában megfullad, elhal.


Ez a leghamarabb a szemben vehető észre feltűnően, mert azt közvetlen érzékeljük a látáson keresztül.


Miután erre rájöttem, megint elkezdtem szedni a koleszterin csökkentő sztatint, amiről olyan gyilkos dolgokat állított a természetgyógyász ... a rádióban aki szokott beszélni.. mindjárt mondom a nevét... Ő a Béky László! Ő az aki miatt majdnem megvakultam!


Miután elkezdtem szedni a koleszterin csökkentő (AtorvaTeva) sztatint, kb három hónap elteltével jelentős javulás következett be a szememben. A kardiológiai kontrollnál meglepetten kiáltott fel a doktornő az ultrahangos vizsgálatnál, hogy:

"...ugye magának mondtam korábban, hogy meg volt vastagodva a szívbillentyűje? .. mert most nincs. Most teljesen normális!"


Azután a koleszterin csökkentő adagját kértem, hogy duplázzuk meg ha lehet. Már legalább két éve így szedem és nem hogy bármi rosszabbodott volna, minden rendeződött, hiába írnak és mondanak a sztatinokról sok rosszat. Egy a lényeg, életet mentett nálam is. Már el nem hagynám mert tudom, bárki bármi rosszat is mond ezekről, ebből a rosszból semmit nem tapasztaltam, viszont ami korábban probléma elkezdődött, az mára megszűnt!


A szememben is normálisan látóvá váltak azok a területek ahol korábban kezdett szürkülni, kiesni kicsi részeken a látás. Azokon a részeken egy kezdődő ödéma is elkezdődött korábban, mert a rossz vér ellátású területek ereinek a fala a rossz oxigén ellátás következtébern kezdett szétesni és félig áteresztővé vált.

Ilyenkor a sérült ér falon kezd átszivárogni a vérsavó, de a vörös vér testek még nem férnek át rajta. Később a kapilláris ér fala annyira meg gyengül, hogy a hajszálnál vékonyabb is kapillárisok kezdenek kitágulni, a faluk elvékonyodik és törékennyé válik és megjelenik a vér is a szemfenéken.


Amióta alacsonyan tudom tartani a vércukrot is és a koleszterint is sikerült alacsonyan tartani, azóta felszívódnak az erek faláról a frissen kirakódott koleszterin plakkok ami még nem meszesedtt el, ami nem keményedett meg.

Ami a magyas koleszterin szint hatására korábban egyre rosszabb vérellátásúvá vált, az a terület ismét rendezetten vért kap, a szemfenéken és mindehol a szervezetben a korábban koleszterin plakkoktól frissen beszűkült terület ismét vér által jól átjárhatóvá vált és a szemfenéki ödéma is szépen vissza húzódott, mert a kapilláris erekkel ellátott terület normál vérellátása rendeződött.


Mostanra, kb két év alatt megszűnt minden korábbi szövődmény.

Januárban lesz éppen két éve, hogy nem is kellett már elmennem a szemészetre, mert látom magam, hogy mi történik. egyre inkább rendeződött a látásom és vissza állt a régi eredeti állapot.


.


A diétáról még mondok hasznos dolgot.

Egyszerre annyit szabad lassú felszívódású szénhidrát forrásból magamhoz venni egy étkezés alkalmával, amit kb. másfém óra alatt le tud bontani a szervezet. Ez azt jelenti, hogy az étkezés után másfél órával mért vércukor értéknek 7 alatt kell lennie. Ha netán 6 alatt van az még jobb.

Inkább úgy mondom, hogy az étkezést követő másfél-kettő óra után kell mérni.Ha a két órás mérés is magas értéket mutat, akkor egy étkezés alkalmával kevesebb szénhidrátot szabad csak bevinni, amit le tud bontani a szervezet 7.0 alatti értékre.


Lassan ahogy tartósan diétázunk, egyre több szénhidrátot meg tudunk enni anélkül, hogy megas lenne a másfél órás értékünk.


Ezt az étkezés utáni másfél-kettő órát azért mionsdom, mert sokan nem tudják mikor és mit kell mérni.


Ja egyébként a mozgást mondtam már.

Épp tegnap voltam biciklivel a Pilisbe és megnéztem a Prédikálószék nevű részen a most épült kilátót. Hogy még mozogjak a végén is egy kicsit, belül a fa lépcsőkön felcipeltem a biciklit a legfelső szintre, aztán lesétáltam vele. Kb 20-22 kilós a bringa! :) Szóval nem, lustulok! Szerintem ettől az aktív életmódtól is állt be a cukrom.

2016. okt. 29. 03:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

Szia.

Akkor írnám az én verzióm.

Nekem 18-22-es cukrom volt és beállítottak MERCKFORMIN 850 mg 3x1.filmtablettára ami igen jól hatott,és egyre jobban lettem.

Azután a diéta betartásával egy idő után (kb.1éve) már nem szedem a gyógyszert és jó a cukrom 4.5 és 6,5 max 7.mmol/l, között mozog.

A módszerem a következő:

Étrendemből kizártam a cukrot,zsírt,kenyeret,lisztet,tésztákat,Stb.ezeket egyáltalán nem eszem keveset biciklizem, sétálok,házkörül tevékenykedek stb.és így is fogytam 1-év alatt 25.kg-ot.

Főzni is zsír olaj nélkül kell és nem is olyan rossz.

A tiltottakon kívül mindent megeszek mint mindenki de csak módjával ez a lényeg.

Próbáld ki te is ne vedd be egy idő után a gyógyszered,és mérjed a cukorszinted ha jó az érték gyógyszer nélkül minek szedjem alapon.Ha meg rossz az érték beveszed a gyógyszit.

Magamtól jöttem rá én is 4-napig nem szedtem jó volt a cukrom azután még egy hét még mindég jó és azóta nem szedem.De alkalmanként mérem úgy 2-3 naponta a biztonság kedvéért és ha szükséges lenne akkor a gyógyszer kéznél van.Tehát ha nem súlyos az állapotod jó kis diétával lehet szinten tartani a cukrot és nem kell élsportolónak lenni.üdv

2016. okt. 29. 16:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
88%

Volt már, amikor nekem éppen péntekre fogyott el a cuor gyógyszerem és csak a következő hét elején tudtam íratni. Akkor így alakult. Közben mértem, hogy változik a cukor szintem a gyógyszer nélkül napról napra.


Első nap után semmi változás nem volt, akkor be állt 5.2-5.5 körül.


Másnap se volt különösebb emelkedés, talán néhány tized.


Harmadik napon már kicsit magasabbat mértem és hétfőn még megmértem a gyógyszer bevétele előtt, és akkor már 7 fölött mértem. Még az se túl magas, de az már szerintem kicsit sok. Mindig az étkezés után legalább kettő órával mértem.Egyébként nem vagyok olyan nagy és kemény sportoló, csak amit így 61 évesen meg tudok csinálni. Nagyon jól esik kimenni a természetbe. Kitűzök magam elég valami szép látványos célt és ha akkor nem megy mert elfáradok, akkor vissza fordulok és legközelebbre halasztom és végig csinálom legközelebb. Az valami csodálatos eufóriát ad, amikor a végén fáradtan gurulok le a hegyről a túra emlékeivel. hazafelé betérek a pecsenye sütödébe három adag oldalasért, vagy ami épp van, és indulok haza a szerzeménnyel, jól bevacsorázni. Ez jót tesz a testnek és léleknek egyaránt.


https://www.youtube.com/watch?v=eqoI71oBObk


Egyébként amikor túrára indulok, akkor nem veszem be a cukorra a gyógyszert, mert út közben meghajt. Meg egyébként is ilyenkor a terheléstől el ég a szervezetben a cukor és még pótolni is kell közben, különben túlságosan leesne.


Itt egy régebbi "Prédikálószék túra" videója, ami világosabb időben készült. A mostani nem lett ilyen jó, mert már esteledett. Végül sötétben mentem le a hegyről erős lámpával, világít az jól mint egy autó.


A következő felvételen először a Prédikálószék látszik. Onnan lefelé találkoztam egy másik, a Vad-álló kövek felől, felfelé túrázó biciklissel, aki a Vad-álló köveken keresztül mászott fel a biciklijével a vállán. Azt még nem vállaltam be, mert nagyon kemény, helyenként már szikla mászással jár.


A jól járható rész határáig mentem csak le és onnan vissza a Prédikáló felé, hogy onnan aztán egészen Szentendréig szabadon legurulhassak. Azért szeretem azt a környéket, mert csak félúton kell nyomni, aztán hazafelé már megy magától.


https://www.youtube.com/watch?v=Ys82gurYZn0


Ott ahol a videón lementem, készítettem néhány fotót is. Látszik az onnan is látható egyik ilyen kő, amiről az a rész a nevét kapta. Olyan mintha hatalmas ujjak állnának a levegőben.


[link]


Imádom azt a környéket. Gyönyörű!

Ez nekem ez kerékpáros és gyalogtúra kombinációja.

Kedvcsinálónak tettem fel néhány látnivalót.

Sok helyen tolom, mert ott másképp nem megy.


https://www.youtube.com/watch?v=BMdP-EL5B4w


Aztán van egy Spertacus ösvény túra felvételem is, ahol Visegrádra kitekertem és onnan indultam felelé, persze szigorúan csak tolva a kerékpárt. Végül Pilisszentlászlón keresztül jutottam vissza Szentendrére.


https://www.youtube.com/watch?v=Xhy0ButQyM4


Csodálatos a természet és egészséges is!

2016. okt. 29. 22:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 lujoska válasza:
SZia, szeretném megosztani a saját tapasztalatom. 13éve vagyok cukorbeteg, magas vérnyomásom és érszűkületem is van. A családomtól kaptam egy készüléket, amióta használom, ez 5 hónapja tart, azóta a vérnyomásom normalizálódodtt, a cukorszintem beállt. Nincs lábzsibbadás, a foltok is eltüntek és sokkal jobb a közérzetem. A laboreredményeim sokat változtak. Nem volt olcsó gép, mint kiderült, de nekem nagyon sokat segített. Ha érdekel, akkor írj privátban és segítek.
2016. nov. 23. 11:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

Kiváncsi lennék rá, hogy ez milyen készülék, fényt bocsájt ki magából, vagy rezeg, esetleg pulzáló elektromágneses teret hoz létre vagy mit csinál?

Hogyan működik?


Egyébként a cukorbetegség a magas kolesztrin szinten keresztül fejti ki a romboló hatását. Ha sztatin hatónyagú gyógyszerrel (az nagyon hatékony), sikerül "megfogni" a kolesztrin szintet az már önmagában megállítja azt a folyamatot, ami a láb és minden egyéb testrész keringését lassan de biztosan egyre inkább beszűkíti és az érrendszert károsítja.

2016. nov. 24. 00:20
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!