Kezdőoldal » Egészség » Bio életmód » A narancs és a mandarin héja...

A narancs és a mandarin héja ehető? Vagy mérgező?

Figyelt kérdés
2010. dec. 22. 17:37
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Narancshéjat lehet kapni kandirozva meg sütibe is lehet tenni reszelt narancshéjat,mandanrint nem tudom.
2010. dec. 22. 17:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
83%
nem ajánlják a sok vegyszer miatt, még akkor is, ha bio, ugyanis zölden szedik le és hajókon érlelik mesterségesen
2010. dec. 22. 17:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim ***** válasza:
83%
Ha nincs vegyszerrel kezelve, akkor ehetö - olyan gyümölcs nincs, aminek mérgezö a héja saját magától.
2010. dec. 22. 17:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 A kérdező kommentje:
hogy kell kandírozni??
2010. dec. 22. 17:44
 5/15 anonim ***** válasza:
77%
Állítólag az a fehér rész a héj meg a gyümölcs között nem egészséges (nem tudom, miért), de én kiskorom óta meg szoktam enni, és még élek :D
2010. dec. 22. 17:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:
75%

hogy kell kandírozni?

GOOGLE: kandírozás

2010. dec. 22. 17:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 anonim válasza:
100%
2010. dec. 22. 18:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 A kérdező kommentje:

köszönöm : D

aza fehér rész NAGYON egészséges !

nem leszel tőle rákos.:) nekem mindig ezt mondja nagymamás.:) és kikell rágcsálnom a hééjból:)

2010. dec. 22. 19:35
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Az itthon kapható narancsok héját valamilyen vegyszerrel kezelik, amiatt nem ehető, ami olykor rá is van írva.
2010. dec. 22. 19:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:
Annyi, hogy jól meg kell sikálni a héját, hogy lejöjjön róla az a tartósító lakkréteg, amivel kezelik, és utána kandírozható, ami cukrozott narancshéjat jelent és nagyon fincsi!Igen, lehet kapni a boltokban is, de az nem olyan finom, ropogós, amilyet a volt anyósom csinált így karácsony táján! Ha jól emlékszem,úgy csinálta, hogy levagdosta róla a fehér rész nagyját, földarabolta pici, hosszúkás csíkokra, és vízbe áztatta egy-két napra, majd cukros vízben addig főzte, amíg elfőtte a levét...vagy valami ilyesmi! Ettől nem puha, nem olyan mazsola-szerű lesz, hanem kicsit keményebb, ropogósabb, de azért nem az az égetett cukor feeling!
2010. dec. 23. 09:23
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!