Leszokás, buli, hogyan? (lent) 17/L
Nem dohányzok sokat,nikotinfüggőség sem alakult ki nálam,mentális függőség azonban nagy mértékben.
Pár napig simán kihúzom cigi nélkül,de 1 hétnél tovább nem bírom. Legfőképpen akkor gyújtok rá ha a barátommal,haverokkal vagyok. Nehéz elmagyarázni ezt,aki dohányzik biztosan érti. Nagyon jók az ilyen kis összeülések,beszélgetések,és gáz nem gáz,cigi nélkül egyszerűen nem az igazi...
Eddig oké,ezt még ki lehet bírni egy kis akarattal.
Viszont én 100%-ig leszeretném tenni a cigit,ha már amúgy sem szívom rendesen minden nap,akkor néha meg minek szívjam?!Legalább is a fejemben ez van,de amikor vissza kell utasítani amikor ott szívják az orrom előtt ,na az már nehezebb dió... Elhatároztam magam.
Viszont hétvégén buli lesz. Félek,hogy ha iszok annyi,addig bírtam... Ha még nem innék,nagy nehezen kibírnám. De így?!
Aki leszokott az még is hogy csinálta?
Szánalmasan hangzik,talán nem is csak hangzik,de nehezen képzelek el egy jó bulit cigi nélkül.
Viszont muszáj letennem,sportolok,asztmás vagyok,fúvós hangszeren játszom,és kissé egészségmániás is vagyok,de hát cigi mellett cs*hetem az egészségem...
Hát,így áll a helyzet.A legnagyobb baj az, hogy szeretek cigizni,és alkohol befolyása alatt félek nem tudnék ellenálni. Jó tanácsok?
Köszönöm!
Nálunk szinte mindenki cigizik a társaságban, csak a lányok nem. Régebben én is rágyújtottam ha ittunk, vhogy úgy éreztem a töményhez jár egy cigi. Azóta h nem iszok töményet, max. keverve, nem is kívánom a cigit. Persze ritkán 1-2 slukkot kérek.
Írtad a sportot, hangszert, asztmát, erre tényleg nem jó a cigi. Illetve sárga lesz a fogad, büdös a leheleted, hosszú távon szívva köhögni/krákogni fogsz tőle mint a vénemberek, megsárgulnak az ujjaid, ilyesmik.
Esetleg próbáld ki az elektromos cigit ha nagyon nem tudsz lemondani róla.
Látom sorstársak akadnak. :\
Kedves utolsó előtti,próbáltam már a módszert,2 napig csak úgy pumpáltam a cigit,akkor is ha nem kívántam, rosszul voltam tőle,hogy megundorodjak. Hát,nem jött be...:S 2 napig tartott a nagy undor.
Az elektromos cigi sokat segít, nem fogsz köhögni a sok lerakódott cucctól. (Én szoktam néha mert simát szívok pedig kb csak 7-8 éve cigizek.)
Egyébként a leszokásban segíthetnek a barátaid is, plusz bulizás se gátolhat benne mivel ma már nincs olyan szórakozóhely ahol rá lehetne gyújtani, sőt elvileg az 5 méteres körzetükben se lehet. Vagy találhatsz rá alternatívát (ugye e-cigi) vagy rágózz, nyalókázz. Mondjuk ne a csokievésre kattanj rá a cigi helyett mert akkor elhízol:D
Én eddig nagyon sokszor próbáltam leszokni, de igazán nem akartam és így nem sikerülhetett. Amúgy leszokásra a telet vagy a nyár közepét ajánlom. Télen ugye kinek van kedve kimenni rágyújtani -10 fokban, nyáron meg a sima levegő is éget ahogy lélegzel, nemhogy még vmi meleg fullasztó füstöt szívj .. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!