Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » A cigi mennyire adaktiv más...

AkitLáttálÁlmodban kérdése:

A cigi mennyire adaktiv más kemény drogokhoz képest?

Figyelt kérdés
Szóval nagyobb függőséget alakít ki mint például a heroin vagy kokain?
2014. máj. 15. 16:03
 1/10 anonim ***** válasza:
67%

A szó, amivel fel akarsz vágni: addiktív.

A cigi nem kemény drog, így helytelen az, hogy "más... képest".

Egyébként nem okoz nagyobb függőséget, sokkal könnyebb róla leszokni, ráadásul nem jár kemény lelki és fizikai gyötrelemmel.

2014. máj. 15. 16:10
 2/10 anonim ***** válasza:
83%
A cigi sokkalta egészségesebb, mint a heroin. És lassabban öl.
2014. máj. 15. 16:26
 3/10 A kérdező kommentje:
Első válaszoló: Jól van, akkor addaktiv. Egyébként nem felvágni akartam vele. De köszönöm a válaszodat.
2014. máj. 15. 17:20
 4/10 anonim ***** válasza:
83%
Nem addaktív, hanem addiktív.
2014. máj. 15. 19:27
 5/10 anonim ***** válasza:
33%
Jól van csóringer, eltakarodhatsz az adaktiv dumáddal. Miért nem lehet magyar szavakból mondatot alkotni???
2014. máj. 15. 20:41
 6/10 anonim ***** válasza:
63%
Komolyan ezen vagytok kiakadva? Érthető a kérdés nem? Akkor nem tudom mért kell nyelvtanhuszárkodni.
2014. máj. 16. 01:11
 7/10 anonim ***** válasza:
0%
Te láttál már remegő skizofrén leszokott cigist? Herkást annál inkább, úgyhogy hülye kérdés.
2014. máj. 16. 14:25
 8/10 Tomi90 ***** válasza:
80%
A droghoz nem tudom viszonyítani, mert nem próbáltam, de azt tudom, hogy baromi nehéz leszokni róla, mentálisan és fizikailag is. Persze aki csak 1-2 szálakat szív néha, annak könnyen megy a leszokás.
2014. máj. 16. 23:22
 9/10 anonim ***** válasza:
95%

Sajnos az itteni válaszok hibásak.

Mindenki a kis saját előítéleteiből indul itt ki. Amit innen-onnan a társadalomból magába szívott.

Tudományosan a nikotin majdnem akkora függőséget okoz mint a heroin. Ezért is ennyire nehéz leszokni róla, és ezért van az, hogy a dohányosok ha leszoknak, akkor a leszokás után akár évekkel később is vágyhatnak cigire, vagy álmodhatnak arról, hogy dohányoznak.

Van egy hivatalos addikciós skála, sajna most nem jut eszembe a neve, egy régebbi ugyanilyen válaszban már leírtam, most nem fogok utánanézni. A kérdező keressen rá a kérdésére, és meg fogja találni. Ott rendesen látni, hogy mi mennyire, és hogyan addiktív/ártalmas. Elég meglepő dolgok szerepelnek benne. Ha csupán a nyers adatokat nézzük, akkor az lsd, gomba, fű, lényegesen kevesebb addikciót okoz mint pl a kávé, alkohol, nikotin, csoki.

2014. máj. 18. 00:43
 10/10 anonim ***** válasza:
25%
Ez a kamu része.
2014. máj. 18. 14:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!