Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Első dohányzás alkalmából...

Első dohányzás alkalmából jobb lenne inkább e-cigit használni? (több lent)

Figyelt kérdés

Tegnap a barátaimmal elmentünk sétálni, és egy helyen megálltunk pihenni. 5-en voltunk, köztük én is, és abból 4-en cigiztek. 3-an rá voltak már szokva, 1 pedig csak néha szokott. Nagyon sokszor megkérdezték, hogy kérek-e, csak 1 szívást, de akkor nemet mondtam. Elektromos cigi is volt náluk, (állítólag 14-es vagy 16-os erősségű) nem tudom, hogy az mennyire erős, de az málnás, és nem lehet érezni hogy cigiztem. Jobb lenne első "dohányzás" alkalmából inkább e-cigit használni?

Ti melyiket használnátok/használtátok előbb? Ma átgondoltam, és arra a döntésre jutottam, hogy egyszer az életben szeretném kipróbálni. Holnapután újra találkozom velük, szerintetek kipróbáljam? Csak egy szívás lenne, ha nem tetszik, természetesen nem folytatnám.

Milyen tapasztalataitok vannak egy közepesnél kicsit gyengébb erősségű cigi első használata után?

Fájni fog a torkom?

Mennyi esély van rá, hogy köhögni fogok/befulladok?

1 slukktól rá lehet szokni?

(Ha ez valamennyit is számít: nem szoktam beteg lenni, max 1 évben egyszer, de az is csak megfázás, bárányhimlőm nem volt még, és 6-7 éves koromban tüdőgyulladásom, de alig tartott 1 hétig)

Csak olyanok válaszoljanak, akik tudnak értelmes választ adni, és segíteni. 14/L

2016. jún. 21. 09:39
 1/8 anonim ***** válasza:
Inkább később próbáld ki, ha nincs önfegyelmed rászokhatsz.
2016. jún. 21. 09:43
 2/8 A kérdező kommentje:
Tényleg, csak egyszer szeretném kipróbálni, meg még akkor, ha a nyár alkalmán találkozom velük, suli közben nem. (1. kommentelő ---> te milen cigit szívtál először? [ha szívtál])
2016. jún. 21. 09:46
 3/8 anonim ***** válasza:
Minek írtad ki megint a kérdést? Döntsd már el te, nem olyan életbevágó dolog ez. :D De ha már lehet választani akkor inkább e-cigit szívj és akkor még talán van esélyed nem rászokni...
2016. jún. 21. 11:14
 4/8 anonim ***** válasza:

"nem szoktam beteg lenni, max 1 évben egyszer, de az is csak megfázás, bárányhimlőm nem volt még, és 6-7 éves koromban tüdőgyulladásom, de alig tartott 1 hétig"

Ezek mind nem számítanak, ellenben a következő két dolog igen, ami nélkül nem fogunk tudni neked válaszolni:

1. Kaptál-e kullancs elleni védőoltást az elmúlt 2 évben

2. Szemüveget hordasz-e, és ha igen, hány dioptriásat

2016. jún. 21. 13:43
 5/8 A kérdező kommentje:

Nem kaptam védőoltást, és szemüvegem sincs.

De ez miért fontos?

2016. jún. 21. 14:30
 6/8 anonim ***** válasza:

Ha annyira akarod, akkor próbáld ki. Hisz a gyerekek már csak ilyenek.:)

Azt viszont nem árt ha tudnod, hogy nem attól leszel majd netalán tán később függő, ami a cigiben benne van, hanem attól az élménytől, amit maga a dohányzás mint cselekvés kivált majd belőled. Tehát a kérdés az, hogy most mi a véleményed a dohányzásról? Tetszik, vagy nem. Vagy egy teljesen fölösleges viselkedésnek látod? Ha kipróbálod(rendesen) a vártnál jobb, vagy a vártnál rosszabb lesz-e. Mert itt dől el, hogy később fogod-e továbbra is szívni, vagy egy életre megmenekülsz a dohányzástól.

2016. jún. 21. 17:59
 7/8 anonim ***** válasza:

" Ti melyiket használnátok/használtátok előbb?"

Egyiket sem. Káros, büdös, had ne soroljam.

" 1 slukktól rá lehet szokni? "

Nem, nem lehet.

Hidd el, nem akarod kipróbálni, főleg nem rászokni. Ettől nem kevesebb leszel, hanem több.

Ha mindenképpen ki akarod próbálni, akkor e cigi legyen, és nikotin mentes.

2016. jún. 24. 06:20
 8/8 anonim ***** válasza:
Kérdező! Mi történt végül? Kipróbáltad, jó volt?
2016. jún. 25. 21:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!