Mièrt van az, hogy csak akkor van szèkletem ha kávèt iszom?
Ennyire sokat számít a kávè?
Amikor iszom rá nemsokkal mindig lesz szèkletem, dèlután is iszok akkor akkor is. Viszont ha nem iszok egyet sem akkor semmi.
Mi van a kávèba ami ilyen hatással van?
Korábban azt gondolták, hogy a koffein gyorsítja fel ennyire az emésztést, de mivel a koffeinmentes kávénak ugyanilyen hashajtó hatása van, a koffeintartalmú üdítőknek viszont egyáltalán nincs, egyértelmű, hogy más összetevő állhat a dolog mögött.
A kávé két olyan hormon termelését is serkenti, amelyek segítik az emésztést: a gasztrin beindítja a vastagbél perisztaltikus, a salakanyagokat a végbél felé továbbító mozgását, a kolecisztokinin pedig az epehólyag gyomorba ürüléséért felel. Ezen kívül a kávé savassága is közrejátszhat, tartalmaz ugyanis egy klorogénsav nevű vegyületet, amely fokozza a gyomorsavtermelést. A felgyorsuló emésztés és az intenzívebb bélmozgás pedig együttesen ahhoz vezet, hogy a szervezet hamarabb szabadulna a salakanyagtól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!