Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » BEP kemo kezelés hogyan zajlik?

Pista1979 kérdése:

BEP kemo kezelés hogyan zajlik?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Kapott már itt valaki BEP kemót? Érdekelne hogy mi a folyamata, befektetnek a kemo idejére vagy be kell járni? (Pesten) Általában melyik kórházban van a kezelés?

2025. máj. 28. 18:43
 1/4 anonim ***** válasza:
Be kell járni! Nem fektetnek be! Ahogy az orvos elő írja. Bizonyos időnként be kell járni. És a kemó lényegében egy infúziós kezeleés. Meg kell várni amíg le folyik. És utána mehetsz az utadra. Arra számolj hogy a kemó nagyon meg viseli a szervezeted. Hányinger, gyomor rontás, általános gyengeség. Mint mellék hatásként gyakori tünet.
2025. máj. 28. 18:51
 2/4 A kérdező kommentje:
Tudok majd saját kocsival, vagy annyira kész leszek hogy ez kizárt?
2025. máj. 28. 18:56
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Ki zárt hogy saját kocsival menj! Mert a kemót infúuióba kapod! És az infúzió hamar felszívodik a szervezetedben. Igy a kemó mellékhatásai is szinte azonnal jeletkeznek. Mint írtam is, hányinger, élymejgés, gyomor ronts, általános gyengeség, de akár homályos látás is felléphet. Ezek a tünetek akár napookig is veled maradhatnak! Ugy hogy saját autóval ki zárt hogy közlekedni tudj. És ezt jó indulatból írom.
2025. máj. 28. 19:07
 4/4 anonim ***** válasza:

Volt "szerencsém" anyámat kísérni kemoterápiára. Az első kérdése az volt az orvosnak, hogy van aki haza tudja vinni? Ugyanis közel sem biztos, hogy lesz olyan állapotban, hogy saját lábon jöjjön haza.

És majdnem be is jött amit a doki mondott, nem hogy vezetni nem tudott volna, nem sokon múlt, hogy nem nekem kellett besegítenem a lakásba.

Nagyon oda fog baszni, főleg mikor először kapsz majd. De az lebegjen a szemed előtt, hogy mint minden rossz, egyszer ez is lecseng, és túl leszel rajta.

2025. máj. 28. 21:16

Kapcsolódó kérdések:

Hogyan zajlik a gyökérkezelés? Mennyi alkalom kellhet? Mikor lehet tudni, hogy működött a kezelés?

Teljesen új élmény ez nekem, kíváncsi lennék mire számíthatok. A második kezelésen túl vagyok, de még mindig előfordul hogy fájdogálaz a fog amit kezelnek. Akkor kell még egy alkalommal kezelni ugye?

Hogyan zajlik ez a műtét?

Sajnos nagyon el hanyagoltam a fogaimat, nem mosok jó ideje fogat nem figyelek oda az étkezésre. Olyan problémám van hogy az egyik fogam be gyulladt és gennyes, illetve már nagyon át terjedt az arcomna, nos az a helyzet hogy elvileg bele van szép szóval*rohadva* az...

Hogyan zajlik pszichológusnál egy kezelés? 17f

Aki volt, leírná? Kicsit izgulok, mert én is megyek. Annyit tudok, hogy először csak anyát hívja be.

Csak Budapesten lehet munkaterápiára jelentkezni? Hogyan zajlik a kezelés

Az interneten keresgetve nem sok mindent találtam sajnos. Pedig nekem mindenképpen fontos lenne, azt hiszem szellemileg elvagyok maradva a korotársaimhoz képest és így nem tudok normális munkát találni. Jelenleg egy olyan helyen dolgozom, ahová szinte mindenkit...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!