Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Kamu a nem invaziv, vagyis...

Zsazsanna kérdése:

Kamu a nem invaziv, vagyis szúrásnélküli vércukormérő eszköz?

Figyelt kérdés
A gyógyszerészek nem tudnak ilyenről, de a net-en időről-időre feltünnek az ilyeneket hírdető ajánlatok.

2025. júl. 25. 17:26
 1/8 anonim ***** válasza:
64%
Régebben az emberek kamunak hitték az ujjra csiptethető véroxigén mérőt is. Bár szúrás nélküli vércukormérést én is kamunak tartom.
2025. júl. 25. 17:43
 2/8 anonim ***** válasza:
62%
Ha a gyógyszerész nem tud ilyenről, akkor az a szokásos felhasználás szempontjából kamu. Leggyakrabban pulzoximéternek látszó, valószínűleg annak is minőségtelen eszközöket hirdetnek vércukormérőnek, ami biztosan alkalmatlan a feladatra.
2025. júl. 25. 18:46
 3/8 anonim ***** válasza:
67%

Még nincs ilyen.

A glükóz szenzorok tudnak olyat, hogy egy felhelyezéssel egy- két hétig tudsz mérni.

Nem olcsók, és nem akármilyen mobil jó hozzájuk.

2025. júl. 25. 23:53
 4/8 Ypszilon1980 ***** válasza:
69%
Az amit vállon láthatsz néha embereken és telefonnal egy appon keresztül monitorozza kb. 2 hétig a cukorértéket, azon is van tű, szövetnedvből mér, csak azt mondjuk egyszer kell felhelyezni. Amiket árulnak, és kb. mint egy pulzoximéter úgy néz ki, az nem alkalmas erre és egyébként sem fogadják el sehol az általa mért eredményeket, már ha egyáltalán mér ilyet, mert sokszor megveszed és kiderül, hogy csak egy sima pulzoxi, de amúgy nem orvostechnikai eszköz és nincs hatósági engedély sem rá.
2025. júl. 26. 08:58
 5/8 anonim ***** válasza:

Igen, kamu.

Viszont elég jó kamu. Ahhoz képest, hogy méréskor több zöld led világít, és a visszavert fényből mondja meg a cukromat. Is. Meg több más értéket is.

Én 2 éve az Aliexpressről vettem egy KS03 órát 20 dollárért, és elkezdtem kísérletezni vele. Egy Omron felkaros vérnyomásmérőhöz és egy Dcont MONDA vércukormérőhöz kezdtem hozzá-kalibrálni. Mert állítási lehetőség is van az óra appjában.

[Mondjuk már a használatba vételnél is mosolyogtam, hogy egyesek biztos rasszizmust kiáltanak, mert megkérdezte a bőröm színét :-) De nyilván nem mindegy, hogy milyen pigmentációjú bőrről verődnek vissza a led fényei.]

Szóval ahhoz képest, hogy a nagyok (Garmin, Apple) milyen áron adják az ilyen EÜ adatokat is mérő óráikat, ahhoz képest lépés-számlálónak és egy folyamatos, de nem túl pontos egészségügyi kontrollnak ez a 20 dolláros ketyere is kiváló. Kellett 2 hét, mire a legváltozatosabb időpontokban mért vérnyomás, és vércukor értékeket összevetettem az egészségügyi mérőműszer értékeivel és állítgattam az óra appjában a határokat. Két hét után lett az, hogy 10%-nál nagyobbat nem téved az óra. Az meg nekem, tájékoztató mérésnek bőven elég. Nyilván ha cukorbeteg lennék, az inzulinomat kevésbé valószínű, hogy az óra által mért érték alapján adagolnám. De egy egészséges 60+ éves embernek csak úgy lépés-számlálásra és napi monitorozásra egészen kiváló ebben az árkategóriában.

Mostanában az AliExpressről elfogyott, így a családtagjaimnak - akik kedvet kaptak hozzá - már az Alibabáról vettem (3 db-ot). Link lentebb. Az androidos telefonommal a HealthWear app segítségével működik együtt. Erről is tettem linket. A rendszeres monitorozást lehet óránként, de 10 percenként is kérni. Ez utóbbi módban is 4-5 napot kibír egy töltéssel. Én általában fürdéskor szoktam töltögetni, mert bár a reklám képeken IP67 van írva, a leírásban meg IP68, de szerintem nem lehet úszni benne, csak a fröccsenő víz ellen védett [IP66]. A képek is erről szólnak. Tehát elázhatsz benne, de ha hazaérsz, szárazra kell törölgetni. Még EKG mérést is lehet csinálni vele. [Mondjuk érteni kell hozzá, tehát például csontszáraz bőrön csak vezetőképességet javító zselével működik.] Szóval a jelenlegi árán 24 dollárért szerintem nem rossz választás. Amúgy semmi közöm hozzájuk, nem anyagi érdekből reklámozom az órát. :-)

[link]

[link]

[link]

2025. júl. 29. 14:40
 6/8 A kérdező kommentje:
Kedves 5/5 ! Inkább bököm az ujjam
2025. júl. 30. 16:17
 7/8 anonim ***** válasza:
Természetesen. Ez a Te döntésed.
2025. júl. 31. 09:16
 8/8 anonim ***** válasza:
A vércukor kell az agyműködéshez gondolkodáshoz izom idegrendszer működéséhez . Ezt a természetes nyers források gabonák gyümölcsök méz adják sok vízzel . Tartósított dolgok tömény cukros lisztes termékek üdítők állandó evése ivása elhízáshoz vezetnek ha nincs lemozogva . A vérnyomás a cukor és koleszterinszint egyéni minden embernél nincs optimális erre a eüipar fondorlatai milliókat megtéveszt -
2025. aug. 1. 09:54

Kapcsolódó kérdések:

Milyen vércukormérőt vegyünk?

Párommal szeretnénk egy vércukormérőt venni. Egyikünk sem cukros elvileg, de ő ilyen előrelátó és egészségcentrikus. Szeretné ha lenne itthon egy. A lehető legolcsóbb megoldás érdekel, ami viszont már jónak mondható és megbízható. Tehát ha nem muszáj, mondjuk 20.000...

Vett e már valaki ujjra csiptethető vércukormérőt?

Az valóban működik, vagy átverés

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!