Kamu a nem invaziv, vagyis szúrásnélküli vércukormérő eszköz?

válasza:

válasza:

válasza:Még nincs ilyen.
A glükóz szenzorok tudnak olyat, hogy egy felhelyezéssel egy- két hétig tudsz mérni.
Nem olcsók, és nem akármilyen mobil jó hozzájuk.

válasza:

válasza:Igen, kamu.
Viszont elég jó kamu. Ahhoz képest, hogy méréskor több zöld led világít, és a visszavert fényből mondja meg a cukromat. Is. Meg több más értéket is.
Én 2 éve az Aliexpressről vettem egy KS03 órát 20 dollárért, és elkezdtem kísérletezni vele. Egy Omron felkaros vérnyomásmérőhöz és egy Dcont MONDA vércukormérőhöz kezdtem hozzá-kalibrálni. Mert állítási lehetőség is van az óra appjában.
[Mondjuk már a használatba vételnél is mosolyogtam, hogy egyesek biztos rasszizmust kiáltanak, mert megkérdezte a bőröm színét :-) De nyilván nem mindegy, hogy milyen pigmentációjú bőrről verődnek vissza a led fényei.]
Szóval ahhoz képest, hogy a nagyok (Garmin, Apple) milyen áron adják az ilyen EÜ adatokat is mérő óráikat, ahhoz képest lépés-számlálónak és egy folyamatos, de nem túl pontos egészségügyi kontrollnak ez a 20 dolláros ketyere is kiváló. Kellett 2 hét, mire a legváltozatosabb időpontokban mért vérnyomás, és vércukor értékeket összevetettem az egészségügyi mérőműszer értékeivel és állítgattam az óra appjában a határokat. Két hét után lett az, hogy 10%-nál nagyobbat nem téved az óra. Az meg nekem, tájékoztató mérésnek bőven elég. Nyilván ha cukorbeteg lennék, az inzulinomat kevésbé valószínű, hogy az óra által mért érték alapján adagolnám. De egy egészséges 60+ éves embernek csak úgy lépés-számlálásra és napi monitorozásra egészen kiváló ebben az árkategóriában.
Mostanában az AliExpressről elfogyott, így a családtagjaimnak - akik kedvet kaptak hozzá - már az Alibabáról vettem (3 db-ot). Link lentebb. Az androidos telefonommal a HealthWear app segítségével működik együtt. Erről is tettem linket. A rendszeres monitorozást lehet óránként, de 10 percenként is kérni. Ez utóbbi módban is 4-5 napot kibír egy töltéssel. Én általában fürdéskor szoktam töltögetni, mert bár a reklám képeken IP67 van írva, a leírásban meg IP68, de szerintem nem lehet úszni benne, csak a fröccsenő víz ellen védett [IP66]. A képek is erről szólnak. Tehát elázhatsz benne, de ha hazaérsz, szárazra kell törölgetni. Még EKG mérést is lehet csinálni vele. [Mondjuk érteni kell hozzá, tehát például csontszáraz bőrön csak vezetőképességet javító zselével működik.] Szóval a jelenlegi árán 24 dollárért szerintem nem rossz választás. Amúgy semmi közöm hozzájuk, nem anyagi érdekből reklámozom az órát. :-)

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Párommal szeretnénk egy vércukormérőt venni. Egyikünk sem cukros elvileg, de ő ilyen előrelátó és egészségcentrikus. Szeretné ha lenne itthon egy. A lehető legolcsóbb megoldás érdekel, ami viszont már jónak mondható és megbízható. Tehát ha nem muszáj, mondjuk 20.000...
Például ez? vagy melyik jó?
Az valóban működik, vagy átverés
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!