Sok olyan van itt, akinek szülője, nagyszülője már idősebb kort megélt, 80-85 éves kort akár, és még azután is, most is elvan?
Azaz nem félig vagy egészen lebénultan, vakon, süketen mások látják el? És ők hogy élnek, éltek korábban, mit mondanak, hogy kell élni?
Tudom, ez nem reprezentatív, ahányan válaszolnak, csak én túl sok olyat láttam, hogy nyugdíjkort alig éri el, utána pár évvel meghal, és jó lenne ellenpéldákról olvasni.

válasza:

válasza:A nagymamáim 95+ évesen haltak meg. Az egyik paraszt volt vidéken, a másik nagyvárosi "panelproli". A férjeik is, ők mégis meghaltak 25-30 évvel hamarabb.
Nincs titok; nyilván nem mindegy az életmód, de egy ponton túl ez születési adottság. Vagy fordítva, nem mindegy a genetika, de egy ponton túl ez életmód kérdése is.
Nem dohányoztak, mértékkel fogyasztottak alkoholt és ételt, viszonylag aktív életet éltek, itt persze előnyben volt a vidéki nagyi, de a körülményekhez képest a városi is tett-vett valamit mindig.

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Mamám tesója 94 éves és jó egészségnek örvend.
Egyik ismerősöm papája 96 éves koráig élt jó egészségi állapotban, a felesége pedig 101 éves koráig élt. A saját hazukban éltek és viszonylag ellátták magukat.

válasza:Mamám 86 évesen ment el. Szedett 1-2 gyógyszert, de mindig aktív volt.
Akkor volt csak egyedül, amikor nem látogatták.

válasza:

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Mellekhatás elég sok.
Nem arra gondolok, hogy idősebb korra sokan elhíznak, hanem arra, hogy mintha azt vettem volna észre, hogy az idősebb korosztályokhoz tartozó embereknek átlagosan a testmagasságukhoz képest rövidebbek lennének a végtagjaik és a nyakuk + nagyobb a fejük és szélesebb az...
A lényeg, hogy mai nap csináltuk , és konkrétan elszakadt a gumi , majd bele élveztem.Teljesen laikusan és félve állok most ehhez.Szulei nem tudhatják meg , mivel így se szeretnek , és utánna a találkozást is megtiltanák.17 évesek vagyunk barátnőmmel együtt , és a fő...
Utána olvastam de inkább az idősebb korosztálynál fordul elő és az is valamilyen betegség hatására, de nekem semmi más panaszom nincs csak a szédülés.(18 vagyok)
Strandon láttam. Mellettünk volt több 40 feletti idősebb nő és feltűnt. Fiatalabb 20-30 évesek lábán nem láttam ilyet és férfiakén sem. Szerintem nem néz ki jól.
Egészség-, mozgásképesség megőrzése, vagy javítása céljából szoktatok-e rendszeresen mozogni, tornázni, valamit sportolni? Ha igen, akkor mit? Ha nem, akkor miért nem? 76/N
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!