Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mit jelent, és mennyire...

Mit jelent, és mennyire veszélyes, ha valakinek a labor eredményében a klinikai kémia résznél az Anti-streptolizin értéke nagyon magas?

Figyelt kérdés
Kb. 1,5 hónapja heveny mandulagyulladásom,és fülgyulladásom volt.Nagyon erős fájdalmaim voltak,antibiotikommal kezeltek,ami sikeres volt,mert elmúltak a fájdalmak,mjad a mandulagyulladás is lassan elmúlt.A házi dokim elküldött utánna laborba,és az anti-streptolizin értékem a megengedett max 200as érték helyett 870 volt.Azt mondta 1 hét múlva menjek megint laborba,és a köztes idő alatt is antibiotikum tablettákat szedtem.Amikor megjött a második labor eredményem már 980 volt az érték.Erre azt mondta a doki,h gyógyszerekkel ennyit lehetett tenni,menjek el 3 hét múlva is a laborba.A 3. eredmény,ami múlt7 pénteki 840 lett,még mindig a max 200hoz képest.Legközelebb 3 hónap múlva kell mennem.Viszont ideges vagyok,mivel a doki minden egyes labor leletem után,mikor látta az eredményeket,és kérdeztem,hogy ez mitől van,azt mondta,ez egy speciális baktérium,ami fertőzi a szervezetemet,és a következménye veseelégtelenség,és szívburok gyulladás lehet:SNa én ezektől félek,viszont nem hiszem el,hogy nincsen semmilyen gyógyszer ellene.Megkell várni inkább azt,hogy a következmények bekövetkezzenek?Ha valaki tud többet az Anti-streptolizinről,mert már halottam én mást is,akkor az írjon.Meg aki tud vmi megoldást.
2009. ápr. 5. 08:34
 1/2 anonim ***** válasza:

Az AST érték a Streptococcus baktérium ellen termelt ellenanyag szintjét mutatja meg.

A mandulád egy góc, ezért meg kellene szabadulni tőle.

Ha az immunrendszered legyengül valami miatt, akkor hamarabb kialakulhatnak az említett betegségek, igaz, enélkül is, de több év alatt.

2009. ápr. 6. 11:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
A kórtan tanárom is azt mondta,hogy a termelt ellenanyagot mutatja az anti-streptozilin.Viszont a mandulámnak már 1,5 hónapja semmi baja,és az eddigi életem során kb 3szor volt tüszős mandulám,szóval ha nem többször alakul ki,akkor nem ajánlatos kivenni se,mivel sok betegséget leszűr.Viszont nagyon szépen köszönöm a válaszodat.
2009. ápr. 8. 14:33

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
