Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Altatásban voltál már?

Altatásban voltál már?

Figyelt kérdés
Kissebb, 1 cm-es vágásos beavatkozáson fogok jelen lenni mint operált, utoljára 4 éves koromban altattak, mandula műtétnél, de arra már egyáltalán nem emlékszem. Intravénás és maszkos altatás lesz, eldől a véreredmény után. Nektek milyen tapasztalatotok van. Milyenek az elalvás előtti utolsó másodpercek, milyen az ébredés. Én nagyon tartok tőle.
2009. nov. 19. 20:20
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
79%
Voltam már altatásban. Egyszerűen csak ráteszik a maszkot az arcodra vagy hova, és aztán elalszol, majd később felébredsz. Semmi más nincs.
2009. nov. 19. 20:25
 2/11 anonim ***** válasza:

Engem májusban műtöttek orrpolippal.Altattak.Úgy kezdődött,hogy kaptam 2db nyugtató tablettát.(eléggé félős vagyok,és iszonyatosan tusok parázni)Majd bevittek a műtő előkészítőbe.Ott le kellett vennem a pizsama felsőt(sterilnek kellett mindennek lenni) Majd kijött egy nővér aki a kézfejembe szúrt egy injekciós tűt,majd leragasztotta.Mivel féltem,így hadonásztam,és csak harmadszorra sikerült betenni a vénába a tűt.

Így elő voltam készülve a műtétre.Bevittek a műtőbe,és az altató orvos a kézfejemen lévő tűre ráhelyezett egy csövet amiben az altató folyadék volt..Utána már csak arra emlékszem,hogy mondtam a dokinak,hogy még nem alszok,ne kezdjen bele a műtétbe..és utána kikapcsolt minden...A műtét után arra keltem fel,hogy forog a szoba velem,és úgy éreztem mintha visszafelé pörögnének az események,majd erős hányingerem lett. Éreztem,hogy oldalra fordítanak,és hallottam a doktor hangját,hogy mondja nyugodtan hányjon kedves,minden rendben van stb..(nem hánytam csak akkor húzták ki a csövet a légcsövemből amit az altatás alatt helyeztek be...

1 hétig fájt a légcsövem,és egy oltás helye a vállamon amire szintén nem emlékszem mert műtét alatt adták..Magára a műtétre sem emlékszem...Hát én nálam így zajlott az altatás..

2009. nov. 19. 20:40
 3/11 anonim ***** válasza:
2x altattak. Nem kell tőle félni a szuri amit előtte kapsz segít ellazulni. Én szuri után tök nyugodtan figyeltem az orvosokat meg körülöttem mindent. Arra hogy raktak-e valamit az arcomra arra egyszer sem emlékeztem. Csak a szurira. Ébredés után pedig nagyon jókat tudok aludni, sokkal pihentetőbb mint a sima alvásom.
2009. nov. 19. 20:42
 4/11 anonim válasza:

Háromszor altattak, de csak az utolsóról tudok mesélni, a másik kettő már nagyon rég volt, én meg még nagyon kicsi voltam.

A harmadiknál a kezemet műtötték, csinos kis 10 centis vágás a csuklómon, úgy rémlik intravénásan altattak. A műtét előtt egy-másfél órával kaptam valami gyógyszert (azt hiszem Seduxen volt, szorongásoldó), ez eléggé fejbevert, a műtőbe meg kifejezetten derűsen érkeztem, folyamatosan beszélhetnékem volt, kérdezgettem a dokikat meg a segédeket, hogy éppen mit csinálnak (akkor szerelték össze alattam az asztalt, meg valamit raktak a combomra). Aztán szépen elaludtam. Szóval erről semmi rossz emlékem nem maradt meg.

A műtét után közvetlenül felébresztettek, akkor nagyon kába voltam, arról nincs sok emlékem, utána meg már a kórteremben ébredtem, na, az elég rossz volt, mert fájdalmaim voltak, de egy adag fájdalomcsillapító után jobb lett. Amikor már teljesen magamhoz tértem, akkor csak nagyon lehangolt és fáradt voltam, de ez hamar elmúlt.

Szóval szerintem nem kell aggódni, csak ne görcsölj nagyon, túl leszel rajta. :)

2009. nov. 19. 20:43
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Még jöhetnek élmények. Nekem a kiszolgáltatottság érzése rossz, hogy rajtam nem múlik semmi, illetve nem tudok tenni semmit, mert épp ki vagyok kapcsolva. Utána meg felébredek, és a feleségem törölgeti a számból csurgó nyálat.
2009. nov. 19. 20:59
 6/11 anonim ***** válasza:
engem maszkkal altattak, és elég rossz érzés volt. szúrós gáz, bántja a nyálkahártyád, olyan érzés, mintha megfulladnál... aztán kábé elájulsz, egy ideig színes álmokat látsz (én pl. körökben forgó arany betűket láttam arany háttéren :D ), aztán kiüt, kész. utána éjszaka ébredtem fel, és émelyegtem, szédültem csomó ideig... túlélhető, csak kellemetlen.
2009. nov. 19. 21:51
 7/11 anonim ***** válasza:
Engem még régebben szurival altattak, csak az volt benne a rossz, hogy láttam ahogy kipakolják a szikéket, ollókat, de amúgy nagyon jót aludtam, még az álmomra is emlékszem. Ja, és simán ébredtem fel.
2009. nov. 19. 23:32
 8/11 anonim ***** válasza:

Nekem a vénámba adták az altatót, mondhatom egyik pillanatról a másikra elaludtam, nem volt semmi rossz élményem. Műtét után felébrszetettek átraktak egy másik ágyra áttoltak a megfigyelőbe ott 1 órát aludtam. Nem volt utána hányingerem semmi csak az a folytonos köhögés ne lett volna., mivel ledugtak a torkomon 1 csövet ezt csak elmondásból tudom, én nem érzékeltem semmit ebből.

Előtte többször is kaptam nyugtatót hát én ebből a hatásból semmit nem vettem észre.

Nyugi ne izgulj! Bízz az orvosaidban!

Főleg hogyha olyan jó feleséged van aki törölgetni fogja a szádat! Nekem azt mondta közvetlenül a műtét után a férjem h büdös a szám.

2009. nov. 20. 13:14
 9/11 A kérdező kommentje:
Kösz mindenkinek! Úgy látom az intravénás "gyengédebb" lefolyású mint a maszkos. Bízom az orvosokban. Nyilván ha nem rizikófaktoros a beteg az aneszteziológusnak ez rutin...
2009. nov. 23. 20:55
 10/11 anonim ***** válasza:
Még régen kéztörésműtétnél maszkkal altattak, nem naon emlékszem már rá de nem volt semmi baj utána, másodjára pedig3 honap e.ü okokbol valo metéléskor altattak vénásan, na akkor miutan felkeltem a tököm majd leszakadt illetve jo kedvem volt 1 percig mig fel nem álltam.
2009. nov. 24. 17:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!