Altatásban voltál már?

Engem májusban műtöttek orrpolippal.Altattak.Úgy kezdődött,hogy kaptam 2db nyugtató tablettát.(eléggé félős vagyok,és iszonyatosan tusok parázni)Majd bevittek a műtő előkészítőbe.Ott le kellett vennem a pizsama felsőt(sterilnek kellett mindennek lenni) Majd kijött egy nővér aki a kézfejembe szúrt egy injekciós tűt,majd leragasztotta.Mivel féltem,így hadonásztam,és csak harmadszorra sikerült betenni a vénába a tűt.
Így elő voltam készülve a műtétre.Bevittek a műtőbe,és az altató orvos a kézfejemen lévő tűre ráhelyezett egy csövet amiben az altató folyadék volt..Utána már csak arra emlékszem,hogy mondtam a dokinak,hogy még nem alszok,ne kezdjen bele a műtétbe..és utána kikapcsolt minden...A műtét után arra keltem fel,hogy forog a szoba velem,és úgy éreztem mintha visszafelé pörögnének az események,majd erős hányingerem lett. Éreztem,hogy oldalra fordítanak,és hallottam a doktor hangját,hogy mondja nyugodtan hányjon kedves,minden rendben van stb..(nem hánytam csak akkor húzták ki a csövet a légcsövemből amit az altatás alatt helyeztek be...
1 hétig fájt a légcsövem,és egy oltás helye a vállamon amire szintén nem emlékszem mert műtét alatt adták..Magára a műtétre sem emlékszem...Hát én nálam így zajlott az altatás..

Háromszor altattak, de csak az utolsóról tudok mesélni, a másik kettő már nagyon rég volt, én meg még nagyon kicsi voltam.
A harmadiknál a kezemet műtötték, csinos kis 10 centis vágás a csuklómon, úgy rémlik intravénásan altattak. A műtét előtt egy-másfél órával kaptam valami gyógyszert (azt hiszem Seduxen volt, szorongásoldó), ez eléggé fejbevert, a műtőbe meg kifejezetten derűsen érkeztem, folyamatosan beszélhetnékem volt, kérdezgettem a dokikat meg a segédeket, hogy éppen mit csinálnak (akkor szerelték össze alattam az asztalt, meg valamit raktak a combomra). Aztán szépen elaludtam. Szóval erről semmi rossz emlékem nem maradt meg.
A műtét után közvetlenül felébresztettek, akkor nagyon kába voltam, arról nincs sok emlékem, utána meg már a kórteremben ébredtem, na, az elég rossz volt, mert fájdalmaim voltak, de egy adag fájdalomcsillapító után jobb lett. Amikor már teljesen magamhoz tértem, akkor csak nagyon lehangolt és fáradt voltam, de ez hamar elmúlt.
Szóval szerintem nem kell aggódni, csak ne görcsölj nagyon, túl leszel rajta. :)

Nekem a vénámba adták az altatót, mondhatom egyik pillanatról a másikra elaludtam, nem volt semmi rossz élményem. Műtét után felébrszetettek átraktak egy másik ágyra áttoltak a megfigyelőbe ott 1 órát aludtam. Nem volt utána hányingerem semmi csak az a folytonos köhögés ne lett volna., mivel ledugtak a torkomon 1 csövet ezt csak elmondásból tudom, én nem érzékeltem semmit ebből.
Előtte többször is kaptam nyugtatót hát én ebből a hatásból semmit nem vettem észre.
Nyugi ne izgulj! Bízz az orvosaidban!
Főleg hogyha olyan jó feleséged van aki törölgetni fogja a szádat! Nekem azt mondta közvetlenül a műtét után a férjem h büdös a szám.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!