A felnőttkori mandulaműtét mennyire durva?
Meddig tart a lábadozás, mennyire fájdalmas?
Altatni fognak, 25 éves nő vagyok, csak a torokmandulámat szedik ki. Minden normális, hasznos választ megköszönnék. :)

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Maga a műtét nem durva, az altatás mondjuk sokkal veszélyesebb. Ami utána jön, az sokkal borzalmasabb. Nagyon vigyázz majd, hogy ne hajolgass és emelgess! Emellett ne egyél olyan ételeket, ami tejalapú (pl.: joghurt, tejföl) és/vagy van benne cukor. Voltam olyan helyen, ahol ezeket tiltották, másik helyen nem érdekelte őket, hogy mit eszek vagy azt mondták, hogy ez csak mese. Hát nálam szépen elgombásodott a torkom, a varrott, friss seb, ezektől a kajáktól és sokkal nehezebben gyógyult. Konkrétan ahogy váltak le a sebről a darabok, bevérzett a torkom, ezért újra meg kellett műteni, elvágni az ereket.
Nekem így kettő műtétem volt, az első orvos, akit eredetileg megbíztam, az nem hívta fel rendesen erre a figyelmemet. Abban a kórházban, ahová a mentő bevitt, ott sokkal másképp kezelték ezt a dolgot.
Remélem nem ilyesztettem rád, nem az volt a szándékom, de én is örültem volna, ha valaki ezeket elmondja előtte! Sok sikert és jobbulást!
26/N

válasza:Kapcsolódó kérdések:
(40 F) Sajnos egyre gyakoribb a mandulagyulladás. Alig bírok nyelni... A háziorvos javasolja hogy vegyem fel az influenza elleni védőoltást ősszel.. Az védhet valamit? Néhányan azt mondják, náluk semmit nem ért. Felnőtt korban vették már ki valakinek a manduláját?
Pontosabban utána. Sajnos nem fog tudni senki velem jönni hogy hazakísérjen. Egyáltalán szükséges ez? Szédelegni fogok, vagy nem fogom ennyire megérezni? (mondjuk csak fáradtabb leszek vagy ilyesmi) Első véradás, 20 éves nő vagyok.
Sziasztok! Mennyi folyadékot igyon minimum az 5 és fél éved gyermekem mandulaműtét után?
Amikor iszok, minden kortyot kétszer, vagy háromszor kell lenyelnem, mert úgy érzem, egy része a torkomban marad/visszajön. Ez baj, vagy normális, csak a duzzanat okozza?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!