Okozhat durva fogíny vérzést a fogamzásgátló?
Sziasztok!
2 hónapja kezdtem fogamzás gátló tablettát szedni (Lindynette). Az első hónapban komoly gond nem volt. Ugyan pecsételtem 2 hetet, de a doki szerint normális és az első menszesz után el is múlt. Sokkal kevésbé görcsöltem sőt a pattanásaim (sajnos a tinikor végeztével se akartak továbbállni) is gyönyörűen elmúltak. Azonban a második levél megkezdésekor elkezdett vérezni az ínyem. Nem fáj, de nagyon vérzik minden fogmosáson kb két fognál, sőt pl ha cuppanó puszi hangot adok ki (ezzel szoktam hívni a macskát, tudom hülye szokás :D) akkor még a fogmosásnál is sokkal jobban vérzik. Fogaim ránézésre szépek, de az ínyem mintha visszább húzódott volna.
Ilyenkor mindenképp fogorvos? Vagy okozhatja a tabi? Sajnos a drága covid barátunk miatt nem állok túl jól anyagilag egy fogorvosi látogatáshoz, de a muszáj nagy úr, fogaimhoz ragaszkodok.
Van valakinek tapasztalata ebben? Van valami spéci szájvíz, fogkrém, esetleg gyógyszer ami tényleg segít?
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Mert mióta nem szedem nincs ilyen panaszom
Most kezdtem el szedni először fogamzásgátlót alapból rendszertelen menstruáció miatt. 3 hónapot késett a menstruációm szóval akár ez is lehet az ok, de ez már a 9. nap és még mindig elég erős barnás, picit véres folyásom van. Valaki tapasztalt már ilyet?
Második hete kezdtem el szedni a Volina fogamzásgáó tablettát a gyógyszermentes hét után. Eddig viszont nagyon "rosszul"szedtem mert az első napon egyből elfelejtettem bevenni. Néhány nappal később megint elfelejtettem bevenni egy tablettát. És négy napja egy barna...
Ma megyek nőgyógyászhoz, éves szűrésre. Tudni kell rólam, hogy irtózatosan rettegek az orvostól, viszont ugyebár muszáj eljárni a dokihoz a gyógyszerem, meg az éves szűrés miatt. Két hete bennem van a para, hogy mi van, ha talál valamit, és voila, ma reggelre barnás...
Először szedek fogamzásgátlót (Sienima), elkezdtem a ciklus 1. napján. Alapból kb 4-5 napig szokott tartani a vérzés, most viszont már a 9. napnál járok és még mindig olyan erős a vérzés mintha a legelső napja lenne a menstruációnak... Ez normális ilyenkor, vagy...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!