Hogy lehet kibìrni egy hónapot fogfájással?

válasza:

válasza:Egyrészről próbáld nagyon alaposan mosni, mert ezek szerint tényleg nagyon be lehet gyulladva az ínyed, addig valóban nem lehet korrekt tömést készíteni, amíg a legkisebb macerára is ömlik belőle a vér. Nem tartom kizártnak, hogy a fokozódó fájdalom is ezzel van összefüggésben. Külön mosd az ínyedet ott, ahol a fognyaki rész van. Használj olyan fogkrémet, ami direkt ínygyulladásra van: Paradontax, Meridol, Lacalut például. Ha a mechanikai fogtisztítás helyes, sokat gyorsít a gyógyuláson a Curasept Ads 212 (lényeges a szám és MAXIMUM egy hónapig használható).
Fájdalomcsillapításra pedig vmilyen ibuprofen, egyszerre 600-800 mg, vagy Cataflam/Flector, ebből egyszerre 50 mg.

válasza:

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Egy tömött fogam tompán fáj a nap 24 órájában, már kb 1 hete. Előtte is volt hogy éreztem, de nem egyfolytában. Viszont a közelben az egyetlen normális fogorvos szünetelteti a rendelését, és januárba lehet csak hozzá menni. Kibírható vajon addig? Ti meddig bírtátok legtovább?
Azt tudni kell, hogy tavaj március 18.án bell bénulásom lett egy fogászati kezelés utàn, akkor a neurológus azt mondta minden arcon érzett fàjdalom nagyon jo jel, mert javulhat az arcom. A bénult oldalon 1ève érzek éles fájdalmat ahogy a szemem alatt, az orrom...
Tegnap óta fáj az egyik also 6os fogam, ha megnyomom/ráharapok. 3 éve volt betomve, most rögzített fogszabályzóm van alul-felül, azon a fogamon még harapásemelő is. Az a baj, hogy ez a fogfájás tipikusan nem olyan, amit a fogszabályzó okoz, főleg, hogy már 3 hete...
Úgy egy órája fáj a jobb felső kisebb örlőfogam. Lyukas, ráadásul a fogíny gyulladt is mellette. Megmostam így este mégegyszer jó keményen, használtam szájvizet, vettem be fájdalomcsillapítót, a kinti levegővel próbáltam hűteni, de még mindig fáj... Ráadásul holnap korán kell keljek.
Minden fogam meg van, fehérek, egészségesek, egyetlen egy fogam van tömve (6 évesen)soha életembe nem fájt, el sem tudtam képzelni mi az a fogfájás. 1 éve gyökérkezelve lett emiatt (19 évesen) és a fogorvosom szerint jó a tömés, kihúzni feleslegesnek tartja. Ha nem...
Milyen lehetőségem van arra vonatkozóan, hogy ne kerüljön ez nekem sokba?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!