Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Ez lehet normális?

Ez lehet normális?

Figyelt kérdés
Nagyjából egy hónapja tömtek egy eléggé mélyen szuvasodott fogat viszont még mindig egy nagyon kicsit érzékeny az erős harapásra de a hidegre/melegre nem ez lehet normális vagy valami gond van?

jún. 7. 22:50
 1/4 anonim ***** válasza:
42%
Nem normális. Gyökérkezelés lesz, azzal teljesen érzéketlenné válik
jún. 7. 23:04
 2/4 anonim ***** válasza:
34%

Annyira elfúrta már a koronát hogy nyilván a tömés közel van a gyökércsatornához, nekem is hasonló volt, hidegre nem fájt, nyomásra, melegre majd beszartam, az orvos is egy hülye volt hogy nem látta akkor, hogy mennyire mélyen kellett fúrni, kvázi menjen a gyökérkezelés. Sokat kínlódtam ezzel a foggal végül idegek hiányában elhalt a fog és nincs már meg.

Sajnos ezzel számolni kell.

jún. 8. 00:06
 3/4 anonim ***** válasza:
40%
Nálam pár hónapja tömtek egy fogat. Mondta is a doki, hogy elég mély lett a tömés, mert mély volt a lyuk. Ha érzékeny, bedurran, akkor valószínűleg gyökérkezelni kell, menjek vissza. Valóban érzékeny volt hidegre és be is durrant párszor. Öblögettem, meg szedtem rá minden alkalommal gyulladás csökkentőt, meg antibiotikumot, ami épp volt otthon. De pár hónap után végleg megszűnt a hideg érzékenység és többet nem durrant be. Most csak annyi van, hogy a fog bizonyos része kicsit érzékeny, ha kemény dologra harapok rá (pl.: mag). Erre figyelek, de feleslegesen nem akarom gyökérkezeltetni, amíg tényleg nem muszáj, mert utána a fog már "halott". Szerintem várj még egy kicsit, ha nem vészes, mert lehet nálad is elmúlik.
jún. 10. 10:28
 4/4 anonim ***** válasza:
Erre a kategóriára is ráférne egy nagy gyökérkezelés, mert ahogy látom megy itt is a lepontozás a sok gyökértől. :)
jún. 10. 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Tegnap véres hurkát ebédeltem. Lehet tőle fekete a széklet?

Másra nem tudok gondolni! Eddig normális volt!

Ebből mekkora baj lehet? Normális, ha a vérnyomásomban a második szám majdnem akkora, mint az első?

Az első szám általában alkatomhoz és koromhoz megfelelő 140-es érték. Az orvos szerint ez jó. A második érték viszont a legutóbbi méréskor - ami nem egyszerű, mert csak egy spáci "nagy" vérnyomásmérő az ami nem durran le a karomról, így az orvosnál mérés se mindig...

Antidepresszánstól lehet/normális, hogy érzelmileg kicsit mintha kiüresednék?

Remotív extrát szedem és most 1 hete kezdett hatni. Inkább pozitívabb vagyok. Nem gondolok arra, hogy jó lenne ha nem is élnék vagy, hogy mindenben rossz vagyok. Az emberekkel is könnyebben beszélgetek és jobban kedvelnek, kedvesebb vagyok. Régen még a kollégáktól is...

Hogyan kell/lehet normálisan járni a járógipsszel?

Ilyen gumisarok van a talpam alatt, így magasabb a gipszes lábam. Alig bírok menni vele.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!