Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Első fogorvosi kezelés?

Első fogorvosi kezelés?

Figyelt kérdés

Nem voltam még fogorvosnál, de most már kezdem észrevenni hogy kezdenek romlani a fogaim sajnos, felületi még csak. Nem fájnak, csak azért gondolom hogy elmegyek, nehogy később nagyobb baj legyen. Csak annyi a baj, hogy félek, hiszen a környezetemben mindenki irtózik tőle, és azt mondja a világ egyik legrosszabb dolga.

Szerintem csak egy kis fúrás meg tömésre lenne szükség.

Ti hogy vagytok ezzel?

21/f

2017. okt. 17. 20:52
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Hát orvoshoz senki sem szeret járni.

Nem kell félni, ha pici a lyuk akkor érzéstelenítő injekció sem kell. De ha félsz adass be érzéstelenítőt. Általában a szuri jobban fáj. Maga a tömés nem.

Nekem múlthéten húzták ki a bölcsesség fogamat,nagyon paráztam. Injekciók jobban fájtak mint a húzás,azt nem is éreztem.

Szerintem a nőgyógyász rosszabb,bár te fiú vagy :D

2017. okt. 17. 20:58
 2/8 anonim ***** válasza:
Valoban, egy rossz fogorvos a vilag legrosszabb dolga. En is evekig jartam egy erzestelenito-nelkuli szadista allathoz. Aztan valtottam, azota a tobbi orvosnal varakozni sokkal rosszabb.
2017. okt. 17. 21:11
 3/8 anonim ***** válasza:

Én nem irtózok tőle, persze, nem szívesen járok, de ha belegondolok, minden kezelés után mennyivel jobb lesz a közérzetem (pl. fogfájás megoldása, fogkő leszedés, fogpótlás), akkor már megéri azt a kis parát előtte.

Akácfa utcában nagyon jók, korrektek, bár drágábbak, viszont profik és abszolút páciensorientáltak.

Exem ott műttette ki a bölcsességfogát és semmi panasz nem volt, pedig be is gyulladt már előtte.

2017. okt. 17. 21:11
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Normális maszek orvoshoz kell menni, és semmi probléma nem lesz.
2017. okt. 17. 21:24
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

maszekhez kell menni. ott normalisan kezelnek.

Korzetin kb kataszrofa...

2017. okt. 18. 02:51
 6/8 anonim ***** válasza:
Tőlünk mindenki úgy távozik, hogy egy élmény volt. A végén valahogy mind rájönnek, hogy nem volt mitől félni :D
2017. okt. 18. 09:01
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Féltem én is egy jó ideig, de hidd el nem a világ legrosszabb dolga.Fontos,hogy megértő és szimpatikus leygen a fogorvosod,akkor nyert ügyed van és félelmed is elillan.
2017. okt. 18. 15:27
 8/8 anonim ***** válasza:
Én túl vagyok egy 80 perces műtéten, amikor két letört fogamat műtötték ki. Az utána lévő tömések már meg sem kottyannak.
2017. okt. 18. 17:37

Kapcsolódó kérdések:

Mit csináljak már annyira fáj a fogorvosi kezelés?

Eddig soha nem volt bajom a fogorvossal régen sok fogam tömte simán kibírtam gyerekként, de mikor lett egy nagyobb lyukas fogam amihez már érzéstelenítő kellett kettőt adott de még akkor is rohadtul éreztem ergó nem hat rám elég jól a érzéstelenítő, azóta még 2x voltam...

Mit tegyek annyira fájdalmas a fogorvosi kezelés nem bírok elmenni?

Egyszerűen 1 év kell, hogy el tudjak menni fogorvoshoz annyira kegyetlenül fáj mikor fúrja. Nem bírom rávenni magam. Évente 1-2 fogamat megcsinálja de többet nem bírok, majd beledöglök úgy fáj mikor dolgozik rajta. Az érzéstelenítő csak minimálisan hat pedig kettőt ad,...

Van olyan magánrendelő Magyarországon ahol elkábítják a beteget a fogorvosi kezelés idejére?

Nem a fájdalom miatt hanem mert van olyan beteg akinek fóbiája,hogy retteg attól a közegtől. Olyan jó érzés lenne arra ébredni,hogy már készen is vagyunk.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!