Intraorális homokfúvós fogkőleszedés? (jó lenne ha fogorvosok is válaszolnának)
A fogköveket ultrahanggal, de még "homokfúvással" is eltávolítják-
ahogy olvastam és néztem a videokat.
De ugy tűnik h nálunk sajnos ilyen nincs.
Pedig fogszabim lesz és félévente szeretném leszedetni a fogkövet.
Sajnos pont a fogkövet soha nem szedettem le és kikellett húzni egy fogamat.Ezért is kell fogszabi. De fogszabi hordása közben is szeretném leszedetni a fogköveket.
Nálunk egy fogorvos csinál ilyet,de nem vagyok benne biztos mivel azt tavaly olvastam és most nem találom.
Azt írta h van ultrahangos és van homokfúvós is. Kifejezetten a fogszabisoknak van a homokfúvós.
De most nem találom. Majd felhívom s megkérdem.
Csakhogy máshol az van írva h ultrahangos fogkőeltávolítás van és hozzá csak kiegészítésként van a homokfúvós.
Most a homokfúvós az mindenképpen kiegészítő eljárás vagy külön van és azzal is lehetséges eltávolítani a fogkövet?
Pesten lévők azt mondják h náluk külön is van.De nem adok a véleményükre, mivel sokszor jártam úgy h nem is volt nekik igazuk.
Köszi a válaszokat.

válasza:

válasza:A kettő dolog teljesen másra való!
A fogkő eltávolítása ultrahanggal történik. A homokfúvóval nem lehet fogkövet eltávolítani, az polírozásra való. Nem minden esetben polírozunk homokfúvóval, csak akkor, ha indokolt, pl nehezen elérhető fogközi elszíneződések.
Kapcsolódó kérdések:
Nektek milyen volt? Nagyon félek, mert olvastam olyat, aki 2 pohár vért köpött ki. Magánfogorvoshoz mennék, de így is rettegek. Sokan dícsérik ezért mennék hozzá.
Ma voltam fogkőleszedésen, és most nagyon furcsa érdességet érzek a fogaimon, ami elég kellemetlen, ez normális?
Nekem még soha nem volt,viszont el kéne menni egyre. Van,aki azt mondta,hogy nagyon fájt neki,van aki pedig azt,hogy egyáltalán nem fáj. Most akkor mi az igaz? Befolyásolja,hogy szerintem pont a fogkő miatt egy kicsit be van gyulladva az ínyem? A válaszokat előre is köszönöm!
Négykor szedték le először a fogkövemet, a doki csak annyit mondott, hogy színes ételeket ne egyek pár napig. Már elég éhes vagyok, de nem érzem a fogamat olyan biztosnak, mintha érzékeny lenne.
Kérdeztem hogy ez hogy működik stb. Csak az orvos úgy elharapta a végét. Hogy most fizetős nem stb. Vagy esetleg aki Kunszenmiklóson Dr. Domokos Emőkénél csináltatott fogkőleszedést az nagyobb segítség lenne.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!