Lehet, hogy demens vagyok 29 évesen?
Figyelt kérdés
Évek óta komoly figyelemzavarral küzdök, elfelejtem a mondatok elejét, nehezen értek meg utasításokat, olyan mintha ködös lenne a tudatom. Nehezen koncentrálok, el vagyok távolodva a dolgoktól, be vagyok lassulva. Szkizoid személyiségzavarom van. Olanzapint szedek. Voltam nemrég kórházban is. Amikor megemlítem ezt a problémát a pszichológusoknak vagy pszichiátereknek, nem is foglalkoznak vele. Mégis mikor vesznek komolyan? Én túlzom ezt el, vagy csinálok belőle problémát? Legalább 5 szakembernek mondtam már, de nem foglalkoztak igazán vele. Most megyek majd egy új pszichológushoz, remélem ő lesz az első, aki ad valami demencia tesztet. Aztán berakat valami intézetbe, mert elegem van belőle, hogy úgy kell élnem az életem, mintha nem lennék meglassulva és beteg. Az a baj, hogy betegen várnák el a szüleim, hogy dolgozzak, meg furukázzam őket, intézzem a dolgaikat, dolgozzak a kertben. Pedig én nagyon beteg vagyok, ki vagyok teljesen. Lehet valami komoly agysorvadásom van, de nem vették észre. Az biztos, hogy hülye vagyok, csak ez már szerintem annál jóval több. Ez egy betegség, és nem szabadna megvetni valakit ezért. Van, aki 80 évesen épül le, van, aki 27 éves korára már ilyen.márc. 13. 21:32
1/7 anonim 

válasza:

Ilyesmi vagyok én is és szintén olanzapint szedek. Én megértem a dolgokat meg az utasításokat. De nagyon felejtek és néha olyan mintha nem teljesen fognám fel amit mondanak. Egyébként dolgozok. Ha a főnök mondja hogy hova menjek azt megértem. Csak nem is tudom. Néha olyan mintha valaki mond valamit és én azt egyből el is felejteném. Nem vagyok skizoid. Illetve ocd betegségem van. De semmiképp se skrizofrénia. 29 èves vagyok én is. A memóriám főleg a rövidtávú az nem jó. Viszont a hosszútávú memóriám jó. De azt is észrevettem magamon hogy néha mintha nem úgy fognám fel a dolgokat amiket mondanak mintha kéne... Az is lehet hogy némi skrizofrénia is van nekem de sosem hallucináltam meg sose volt olyan ami skizo lenne. Nemtudom. Selejtes vagyok. Ez van.
2/7 anonim 

válasza:

Nem demencia. Vagy a betegségtől van, vagy a gyógyszertől. Minek adnak személyiségzavarra antipszichotikumot? Mennyivel lennél rosszabbul, ha nem szednéd? (Szerintem semennyivel.)
3/7 anonim 

válasza:

Inkább a szedett gyógyszerek mellékhatása lehet.
4/7 anonim 

válasza:

Én is észre vettem magamon
hogy amikor utasításokat
adnak nekem mondjuk egy próba napon akkor azt nehezen
tudom követni. Megcsinálom
ahogyan tudom, de utána mindig
mondják hogy úgy nem jó.
Sokszor elrontok dolgokat..
és lassabban is csinálom.
Pont ezért szóltak nekem
múltkor is próba napon
hogy lassú vagyok. Nekem inkább
ez a problémám. Meg főleg ha számokról van szó azokat nehéz
megértenem. Egyébként nekem
borderline személyiségzavarom
van ( nincs diagnosztizálva. )
meg bipoláris zavarom van.
Hamarosan én is 29 éves leszek.
Az olanzapint én is szedtem
de nálam nem működött mivel
iszonyú sokat híztam tőle.
Ezért leálltam vele.
Az az egyik leghízlalóbb
gyógyszer.
5/7 anonim 

válasza:

Ha demenciára gyanakszol, akkor azt neurológusnak kell megemlíteni.
6/7 MTamas2 

válasza:

Ennyi idősen nem hiszem hogy demencia lenne, inkább gyógyszermellékhatás vagy az alapbetegséged tünete.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
márc. 14. 14:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!