ADHD-sok: ráment valami az állapototokra?
Ilyenekre gondolok: mondjuk a tanulmányok az állandó halogatásra, esetleg egy állás a feledékenyégre, kapcsolatok az impulzivitásra.
Nekem ment tönkre úgy egy nagyon jó kapcsolatom, hogy egyszerűen elfelejtettem visszaírni levelekre, és így elsikkadt.
Lehet, hogy a diplomám rámegy a halogatásra.
A munkám megtartását, ha lecsupaszítjuk, nagy részben a türelemnek köszönhetem.

válasza:Az ADHD-nak semmi köze ahhoz, hogy visszaírsz-e a levelekre.
További jó halogatást és a körülmények hibáztatását.

válasza:1#.
Ez nem kifogás, sem magyarázkodás, pusztán tény.
A legtöbb adhd-s nagyon nehezen tud barátságokat fenntartani.
Én is adhd-s vagyok, és igen, van, hogy napokra, hetekre eltünők. Mert egyszerűen nincs kedvem, türelmem, figyelmem sokszor az emberekhez, még azokhoz sem akiket imádok, szeretek. Sokszor nincs időérzékem sem. Egy új barátság elején működik a hiper fókusz, de amikor a kapcsolat átlép a megszokott, stabil, kiszámítható szakaszba, a dopaminlöket elmarad. A barátság fenntartása innentől tudatos energiabefektetést igényelne, ami a mindennapi teendők mellett nehezen megy.
Aki tényleg ismer pontosan tudja, hogy hullámvasúthoz lehet hasonlítani, van amikor baromi sok vagyok, máskor meg totálisan túl töltődnek bennem a dolgok és társas kimerültség űt be.
Igen, egy adhd-s rengeteget halogat,semmi köze az akaraterőhöz vagy a lustasághoz. Míg a neurotipikus (átlagos működésű) emberek azért halogatnak, mert egy feladat kellemetlen vagy unalmas, az ADHD-sok azért, mert az agyuk biológiailag képtelen elindítani a folyamatot. Ez egy neurobiológiai elakadás, amit a pszichológia végrehajtó funkciók zavarának nevez.
Nap estig lehetne sorolni a dolgokat. Könnyű kívülről ítélkezni neurotipikusként egy neurodivergens felett.

válasza:Nem vagyok hópihe, vagy lehet, hogy valaki szerint igen, az ő dolga.
Igen, bántalmazó a hozzászólás, de ebből nem következik, hogy engem személy szerint bánt.
Nem tudom, mennyire vagyok különleges, ezt nem az én dolgom megítélni.

válasza:ADHD-s vagyok, és a Kérdező tévedett annyiban, hogy az a személy nem bántalmazó volt, csak arrogáns, kötekedő. Eleve ezért írt, hogy kinyíljon a bicska a zsebekben, aztán még be is szóljon. Ezek ezt élvezik. Egy troll.
Amúgy persze a szokásos problémák. A legnagyobb a halogatás és az impulzivitás.
Kapcsolódó kérdések:
Hogyan működik ez, hogy megvizsgálják? A gyógyszerek használnak, amiket ezekre felírnak? Semmelweis egyetemre megyek majd jövő hónapban.
Értem ez alatt, hogy 28 évesen anyámmal élek, csak részmunkaidős állásom volt eddig (jelenleg nincs), az alapszakos tanulmányaimat sokáig húztam, és úgy általában véve önállótlan vagyok, gyakran apró dolgokhoz sincs motivációm.
A tapasztalataitok érdekelnének azzal kapcsolatban, hogy az ELTE GYOPSZ (Gyakorló Országos Pedagógiai Szakszolgálat) milyen ADHD-s szakvéleményre ad vagy nem ad felvételi többletpontot. Milyen szakvéleményt fogadtak el, milyen indokkal utasítottak el másokat?...
Olvasgattam az autizmusról, mert egy érdekes dolog, valaki egyetemet végzett, valaki meg konkrétan segítségre szorul. Mentális betegségek, az agy működése mindig érdekelt. De amikor az autizmusról olvastam egy az egyben mintha engem írtak volna le. Eddig csak úgy...
Helló! Már 2-éve járok pszichiáterhez, elsősorban az ADHD-m miatt mentem oda, de aztán bipoláris zavart állapított meg, és most 2-hónapja végül Borderline- személyiségzavart, amiben már biztos is. Tehát Borderline-van és ADHD. Az ADHD-ra eddig szedtem Ritalint és...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!