Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért fontos az, hogy mik a...

Miért fontos az, hogy mik a céljaim? Úgyis mindegy. 36

Figyelt kérdés

Ha sose sikerül semmi és mindig le vagyok maradva másokhoz képest.

Teljesen mindegy mit akarok, az a lényeg, hogy a társadalom elvárásainak megfeleljek - legyen stabil jövedelmem, legyen jogsim, legyen megtakaritásom, legyen feleségem és gyerekeim.

Hozzá teszem egyik sincs meg.

De ez csak az igazság, nem panaszból mondom.

Persze ha tinédzserként és 30 éves koromig depressziós, szorongós, kishitű és paranoiás voltam egyszerre (be voltam szarva minden embertől még az orvosoktól is). Persze ha ez nem látványos akkor a rokonaim is lustának, naívnak vagy életképtelennek hisznek. Közben megmutatkozik rajtuk, hogy milyen szívtelenek tudnak lenni. Lekiabálnak, akkor nem merek reagálni és azt hiszik, hogy ők nyerték meg a vitát, gondolom. De nem haragszom rájuk, csak kapják be! A véleményüket most már leszarom magasról tehéntrágyával.

Még így is boldogabb vagyok, mert nincsenek azok a mentális betegségeim most már.

Csak most nem vesznek fel sehova, mert nem csináltam semmi érdemlegeset. 3 okj-s képzés és kitörölhetem vele.

ma 19:07
 1/4 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem fontos.

Ne pazarold az életedet arra, hogy az "elvárásoknak" akarj megfelelni.

Ott állsz majd az életed végén egy csomó kipipalt feladattal, amit semmi kedved nem volt megcsinálni, meg egy elpazarolt élettel, aminek a végére semmit nem mertel megtenni, amihez valoban kedved lett volna.

ma 19:49
 2/4 A kérdező kommentje:
Ez az élet.
ma 19:52
 3/4 anonim ***** válasza:

Mivel egyszerűbb beállni a sorba és csinálni azt amit mindenki korábba(felsorolásod), mintsem gondolkozni és kérdéseket feltenni így általánosságban azt lehet mondani, hogy nincs értelme a céloknak csak ha neked lelki békét ad. Ha viszont neked olyan személy adna lelki békét aki a felsorolásodban lévő listában hisz, akkor rá vagy kényszerülve, hogy azt tedd.

Mindaddig amíg a világot korrupt hatalom irányítja ami nem csak pénzéhes hanem főleg hatalom éhes, azaz nem támogatja a megfelelő kérdésekre a megfelelő válaszokat kutató embereket és rendszereket, (mert azzal veszélyeztetné a saját pozícióját a toppon ha sok okos ember van) addig kb feleslegesen akarsz bármit is. Akármid is van akárkit is ismertél mindent el vesztesz amikor meghalsz. És ezt sokan örömmel el is fogadják...

ma 20:03
 4/4 A kérdező kommentje:
Jó de például hivatásos szoftverfejlesztő akarok lenni régóta. Szerintem ez soha nem fog sikerülni, pedig próbálkozok.
ma 20:07

Kapcsolódó kérdések:

Milyen jellegű pszichológust keressek, ha az a célom, hogy el tudjam fogadni, hogy nem lesz családom?

Fontos, hogy ne itélkezzen, és ne próbáljon afelé terelni, hogy próbálkozzam, a hangsúly az elfogadáson lenne.

Mi a neve annak, ha valaki befolyásos, fontos embernek képzeli magát, de amúgy egy senki?

Úgy adja elő magát mintha gazdag lenne, fontos ember, mindenkit ismerne, sok haverja lenne, aztán valójában nagy semmi. Pl ha találkozik munka miatt valakivel aki ismertebb, utána azt adja elő, hogy nagy haverok, sőt a celeb ment át hozzá, stb. Mindent a látszatra ad,...

Az is függőnek számít aki minden szabadidejét egy adott dologgal tölti vagy csak az aki fontos dolog miatt sem tudja ezt a tevékenységet megszakítani...

Pl ha én minden szabadidőmet egy adott telefonos/pc-s játékkal töltöm de bármikor ott tudom hagyni hogy mást csináljak akkor én is függő vagyok? Pl ebéd vagy más étkezés közben nem piszkálom. Vagy ha nem vagyok itthon, szól valamelyik családtag hogy menjek valamit...

Demencia vizsgálatnál fontos, hogy a tünetek súlyosságát igazolja a CT vizsgálat is?

Van egy rokonom, súlyos demencia tünetei vannak és tünetei alapján diagnózisa, de nem akarnak adni betegnyugdíjat, mert a CT nem igazolja a diagnózist, egyszerűen hallatlan! Tehát a CT n semmi lényeges változás nincs, csupán vastag kalcifiálódás a 2 agyfélteke közt,...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!