Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Volt már, hogy menstruációs...

Volt már, hogy menstruációs görcsök miatt nem tudtatok bemenni dolgozni?

Figyelt kérdés

Én nagyon haragszom magamra ilyenkor, mert annyira ostoba kifogásnak tűnik, minden nő menstruál. De ma elég szerencsétlenül jött meg...

Hajnal kettőkor még ment a hasam, nagy nehezen elaludtam, majd fél 5-kor iszonyatos görcsökre ébredtem. Szerencsére hamar visszaaludtam, de végül nem ébredtem fel az ébresztőmre, és jajveszékelve hívtam az egyik kollégám, hogy ne haragudjon, nem vagyok jól, nem tudok bent lenni.

Nálunk heti 3 nap kötelező bent, kettőt dolgozhatunk otthon, az adminisztratív részeket, csak a határidőket kell tartani.

Viszont ma épp meg akartunk beszélni valamit, és nem mondhattam meg egy férfinek, hogy mi is a bajom, így égett a pofám és azt hazudtam, hogy iszonyatos migrénem lett reggelre...persze megértő volt, meg annyira nem is sürgős a kérdés, de akkor is ciki.

Holnap meg 7-től 5-ig bent leszek, és ezt már tényleg nem mondhatom le, mindegy mi van.

Barátnőmet megkérdeztem erről és azt mondta úgy kell hozzáállni, hogy ilyenkor nem én vagyok a fontos, hanem minden más és ezzel meg lehet oldani. Az mondjuk igaz, hogy ha elfoglalom magam nem zavar annyira, de ilyenkor munkában sem vagyok hatékony, nem tudok koncentrálni stb.

Pedig ez egy természetes dolog, és bírni kéne a strapát. :(

2021. szept. 16. 15:08
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Hát pedig kéne…egy kezeletlen endometriózis sokkal kellemetlenebb lesz, mint egy hüvelyi ultrahang, erről biztosíthatlak(egyébként abszolút nem kellemetlen a hüvelyi uh).

[link]

2021. szept. 16. 22:34
 12/15 anonim ***** válasza:

Egészen addig voltam így, míg szültem. Konkrétan sírtam, a legerősebb gyógyszert vettem be. És szó szerint álomba sírtam magam. Egy merő pokol volt minden alkalom. Én is azt a választ kaptam, hogy ez normális. Mondom, mi a normális? Hogy 3 napig pisilni is csak segítséggel tudok?

Mert nekem az első 3 napom volt ilyen. És én 7 napig mentruáltam. Mondták menjek írassak fogamzásgátlót rá. Hát mentem, de mivel vérből kimutatták az allergiát rá így az felejtős. Mai fejjel örülök, hogy nem szedhettem! Aztán terhes lettem a férjemtől és mint akinek soha baja nem volt. A fájdalom megszűnt, a 7 nap 5-6 napra csökkent! Ennek 7 éve és azóta is olyan könnyen viselem, hogy magam is néha még meglepődöm rajta!

A helyedben addig mennék, míg kiderül mitől fáj ennyire!!

2021. szept. 17. 00:01
 13/15 anonim ***** válasza:
95%

"ilyenkor nem én vagyok a fontos, hanem minden más és ezzel meg lehet oldani"

Főleg ha az ember behány, megy a hasa vagy elájul, akkor tényleg minden más a fontos...

2021. szept. 18. 17:14
 14/15 A kérdező kommentje:

Nekem sajnos hasmenésem van előtte napokig és iszonyatos a közérzetem. Vagy elsírom magam apróságokon, vagy ingerült vagyok és semmire se bírok normálisan koncentrálni. Amúgy azt hiszem pszichiáter lesz ebből, mert amúgy is eléggé szorongok. Intelligens, okos lánynak tartom magam, de mégsem tudok alapvető dolgokat sem megoldani zaklatott lelkiállapotokban és sok pszichoszomatikus tünet is gyötör, amikkel végképp semmit nem tudok kezdeni. A magneb6, meg ilyesmik már nem segítenek igazából, maximum a szapora szívverést a görcsös izmokat enyhítik (erre még a nospa is tök jó), de a közérzetem sajnos nem javul.

A napokban elég sok Youtubert meghallgattam a témában, nyilván volt aki ellenezte a gyógyszert, más szerint meg van az a pont, amikor már kell kezdeni valamit a helyzettel. Barátnőm is szed gyógyszert, jobban is van azóta, konkrétan az ágyból se kelt ki délután kettőig előtte, bár odáig még nem jutott el, hogy dolgozni el tudjon menni.

Az én állapotom nem ilyen súlyos, de eléggé rohamszerűen törnek rám szorongásos téveszmék, görcsök, fájdalmak stb. Van hogy beszélni is alig bírok, nem jönnek a szavak. Húgom pánikbeteg, édesapám depresszív, anyukámnak meg ADHD-ja van, szóval volt honnan örökölni...

2021. szept. 18. 21:03
 15/15 anonim ***** válasza:
93%
Nekem az az egy szerencsém, hogy egy irodai szaros kis közfoglalkoztatott vagyok. Különben lennének napok, mikor nem tudok dolgozni. És a hasfájás csak egy része a dolgoknak. A hasmenés az durva, mert nem lehet az ügyfelet ott hagyni, hogy bocsi, menstruálok, megyek fosni.
2021. szept. 19. 19:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!