Mennyire kell felhelyezni a tampont?

Az elso jol irta!
De akkor mar elotte probald ki parszor, mert anno en is elhasznaltam vagy 5-ot mire egyszer feltettem ugy, hogy kenyelmes volt, nem ereztem.
Szoval ne addigra hagyd!
Viszont igy nem fog korlatozni a mensid a nyaralasba, nyugodtan mehetsz majd vizbe meg minden ;)

Ha a mutatóujjaddal rakod fel, annyira, hogy az egész mutatóujjad benned legyen.
Jó tanácsok: ha gyenge a vérzés, ne használd, mert nehezen jön ki. Akkor vedd ki, ha megtelt, de max. 4-6 órát legyen bent. Éjszaka esetleg belefér 7, de közvetlenül lefekvés előtt kell, és reggel rögtön csere.
A legkisebbel kezdd, de ellenőrizd, nem ázol-e át. Egy idő után tudni fogod, hány óráig elég egy tampon.
Ha fürödni akarsz vele (de inkább ne tedd, max. ha már múlóban van), akkor fürdés előtt csere, fürdés után azonnal rohanás kiszedni, lezuhanyozni (szappannal).
Szerintem az ob a legjobb, de sajnos az is egyre rosszabb. Pár éve még nagyon jó volt, most már foszlik szanaszét.
Ja, ha kivetted, mindig ellenőrizd, nem maradt-e benned egy darab. Ha igen, és nem tudod kiszedni, akkor azonnal irány a nődoki, nem 1-2 nap vagy hét múlva. (Ez nagyon ritka eset, ne aggódj, csak a rend kedvéért írom.)
Ha lázad van és hánysz tamponthasználat alatt, akkor pedig irány a házidoki, szintén azonnal, és mondd meg, hogy tampont használsz, mert az lehet TSS, és az nagyon veszélyes.
Egyébként sokkal jobb, mint a betét, főleg nyáron. Ne félj! :)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!