Nem egyeztem bele a gipszelésbe, jól tettem?
Elég hülye voltál, mert így nagy eséllye soha nem lesz tökéletes a lábad, nem fogod tudni rendesen terhelni.
De ha csak ennyi eszed van, akkor mit lehet csinálni, a te bajod lesz, nem másoké.
A nyugalmi gipszre azért lett volna szükség, hogy a zúzódás következtében létrejött duzzanat minél előbb felszívódjon. Ilyenkor vérzés is van valamint a sejt közötti térben a folyadék mennyisége is megnő. Minden pici mozgás ismét folyadék felszaporodást okozhat és a létrejött roncsolódás lassabban gyógyul.
Gondolom most szigorú ágynyugalom van, polcolod a lábad és nem mozgatod. Kenegeted és jegeled.
Reméljük 3 de lehet 6 hét is kell mire helyre jön.
Én is utasítottam már el fekvőgipszet részleges bokaszalag szakadásnál (már a harmadik volt és untam hogy egy hét fekvőgipsz, leszedik és menjek utamra egy rögzítővel...)
Ha megfelelően pihenteted, jegeled, polcolod és nem terheled egy hétig (én még mankóztam is :) )akkor nem baj szerintem, hogy elutasítottad. De ha úgy gondoltad, hogy három napig fáslizgatod, aztán mész futni, az nagyon rossz ötlet...
Egyébként legalább egy hónap, amíg rendbe jön. Utána terhelheted rendesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!