Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Kézen lévő ujjvég roncsolódása...

Kézen lévő ujjvég roncsolódása hány napig fáj nagyon?

Figyelt kérdés
3 napja a férjemnek az ujját összevarrták és azóta fájdalomcsillapítót szed, mert nagy fájdalmai vannak.

2015. febr. 24. 14:25
 1/9 anonim ***** válasza:
Bizony az ujjvég nagyon fájdalmas. Egy hétig legalább biztosan.
2015. febr. 24. 14:37
 2/9 anonim ***** válasza:

Az attól is függ milyen irányú illetve hol helyezkedik el a sérülés.

A bőr természeténél fogva nyúlik, az ujj hajlításval feszül, fordul stb. Vannak olyan szerencsétlen pontok amik a vágás iránya miatt folyton felnyílnak-ilyen pl. az ujj izületek teteje. Illetve az ujjbegyek a használat miatt különösen érzékenyek...

Én olyan 1-1,5 hónapot mondanék, helytől függően (nekem volt mély sebem a mutatóujjam középső izületénél, nem volt kellemes...

2015. febr. 24. 15:01
 3/9 A kérdező kommentje:
Az ujjvég roncsolódott, és levágtak a húsból és egy keveset a körömből is, hogy összetudják varrni.
2015. febr. 24. 17:57
 4/9 anonim ***** válasza:
Első voltam. Apám mikor levágta az első ujjpercét, Ő is sokáig szenvedett, tényleg keveset írtam az 1 héttel, lehet több hét is. A nagymamám varrt neki egy szivacsos anyagból egy ujjvédőt, amit még pluszban ráhúzott a kötésre, hogy véletlenül se érje semmi ütés, a legenyhébb ütés is nagyon rossz lehet ilyenkor.
2015. febr. 24. 19:23
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat!
2015. febr. 24. 20:50
 6/9 anonim ***** válasza:
a vágás iránya tényleg lényeges. Ha a kézre merőlegesen vonalban hányzik egy rész, az sokkal rosszabb, mintha függőlegesen vagy sréhen veszített volna el egy darabot.
2015. febr. 25. 12:28
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszod, akkor azért fáj ennyire, mert vízszintesen veszített belőle egy darabot egy kis körömrésszel együtt.
2015. febr. 25. 13:35
 8/9 A kérdező kommentje:
Már 8 napja történt és még mindég fájdalomcsillapító kell.
2015. márc. 1. 15:05
 9/9 A kérdező kommentje:
Most már rendbe jött neki. Még érzékeny, de már nem gennyes.
2015. márc. 25. 18:28

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!