Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Postán maradó levél külföldről...

Postán maradó levél külföldről hogyan működik?

Figyelt kérdés

Amerikai ismerős katonai kiképzésen fog részt venni, egy levélküldő szolgáltatással írok neki leveleket, amivel az mellé ő kap egy előre megcímzett borítékot is, amiben tud nekem visszaírni.

Nem teljesen értem, hogyan működnek a postán maradó levelek, nem találok sok infót róla. Nem tudok az "otthoni" postámra levelet kérni, mivel másik városban vagyok kollégista, gondoltam, hogy akkor postán maradó legyen. Hogyan kéne ezt megcímeznie, hogy nekem elég legyen csak bemenni a levélért a postára? Csak adjam meg neki egy közeli posta címét, címezze meg az én nevemmel és kész? Vagy kell ehhez valami plusz dolog?

Előre is nagyon köszönöm a segítséget, fontos lenne minél hamarabb kideríteni :D

márc. 6. 15:05
 1/4 anonim ***** válasza:

Címzés:

• Címzett neve után szóközzel szerepelnie kell a postán maradó kifejezésnek: pl. Kovács István postán maradó

• Az irányítószámhoz a célposta irányítószámát kell beírni

• A településhez a célposta nevét kell beírni

Ebben a listában megtalálod a címzéshez szükséges posta irányítószámot, nevet: [link]

márc. 6. 16:18
 2/4 BlackSword ***** válasza:
Csakhogy ezt nemzetközi viszonylatban nem lehet igénybevenni... igazából ez a méretkorlát és az ár miatt lett kitalálva, de nemzetközi vizsonylatban mindkettő értelmét veszti... a kollégium címét add meg... kaphatsz oda is levelet...
márc. 6. 16:37
 3/4 anonim ***** válasza:
Levélnél miért nem működne külföldről? Csomagnál lehet gond, ha a magyarországi kézbesítést nem az MPL végzi.
márc. 6. 16:56
 4/4 BlackSword ***** válasza:
Mert a nemzetközi levelet először kézbesíteni próbálja a posta, majd értesítő hagyása után letétbe kerül...
márc. 6. 18:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!