Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Jó a török konyha?

Jó a török konyha?

Figyelt kérdés
2011. márc. 4. 21:22
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha valaki szereti, akkor igen, sok zöldséget használnak, viszont semmiféle disznót nem (se zsirt, se szalonnát, se magát a húsát, a szalámikban sincs disznóhús). Viszont igen sok magyar ételnek az eredetije török: pl. töltött paprika, töltött káposzta, padlizsán, rétes, pogácsa, stb.
2011. márc. 4. 21:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
akkor nem olyan egészségtelen?
2011. márc. 4. 21:39
 3/6 anonim ***** válasza:
Temészetesen nem egészségtelen, söt, mivel nem használnak mindenbe lisztes süritést, sokkal könnyebbek az ételeik. Viszont az édességeket csak óvatosan ajánlatos megpróbálni, mert sokkal de sokkal édesebbek, mint a magyarok - szerintem ehetetlenek, de én eleve nem szeretem az édes dolgokat.
2011. márc. 4. 22:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:
én csak Turkish Delight-ot kóstoltam édességek közül, az mondjuk nagyon nem jött be :S
2011. márc. 5. 11:00
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Az edessegek, nem nagyon finomak, mert nekem nagyon edesek.


Egeszsegesek a kajak..... Haaaaaaat! En momentan epegorcsot kaptam, miutan aldozas utan anyos 2 honapig birkat fozott. Hat az nem disznozsir az igaz, de ettel te mar faggyus hust?

Es reggelire meg a paradicsomot is megsutik etolajban. Nem, nem egeszseges, viszont finom, epp, mint a magyar konyha.

2011. szept. 13. 22:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 PetraBee válasza:

Nekem bejön, de eltelt egy kis idö, mire hozzaszoktam. Az izek palettaja rendkivül szeles.


Az etkezest altalaban majdnem minden esetben salataval kezdik: paradicsom, uborka, petrezselyem, salata.


A leveseket majdnem mindig turmixoljak, kremes formaban szolgaljak fel.


A föetelekhez sokszor rengeteg paradicsomszoszt es/vagy vajat hasznalnak, ezert neha nagyon nehezek.


Utana viszont mindig isznak legalabb egy kis pohar fekete teat es/vagy török kavet. Ez megkönnyiti az emesztesi folyamatot.


Az edessegek egy resze cukorsziruppal es diofelekkel keszül (baklava), de nagyon sok tejes desszert is van, (kazandibi, güllaç stb) es szeretik az aszalt gyümölcsöket is.


Reggelire sokfele (föleg feher) sajtot esznek kenyerrel, paradicsommal, ubival. Utana lekvarok es mez. Neha munkaigenyesebb börek (sütöben sütött sajtos vagy daralt husos, esetleg spenotos teszta).


Sokat hasznaljak az oliva olajat, lapos kenyeret (lavaş), csicseriborsot, bulgurt...


A kulcs a mertekletesseg es a kiegyensulyozottsag. Az etrend kiegeszitök is egeszsegtelenek, ha tul sokat fogyasztasz belölük.


Sok erdekes aloholmentes török ital van:

ayran (sozott joghurt-fele, jol megy a zsirosabb kajakkal)

boza (bulgurbol keszitik)

şerbet


Nemzeti alkohol:

rakı (anizsos, aromas ital, vizzel higitjak)


Nepszerüek az utcan kaphato kajak:

kumpir (sütöben sütött krumlpi, valtozatos feltettel: oliva, kukorica stb)

töltött kagylo (rizzsel es füszerekel)

çiğ köfte

kokoreç


Különlegessegek:

yaprak sarması (töltött szölölevel)

simit (peksüti)

dolma (töltött paprika, padlizsan stb)

mantı


Most csak ennyi jutott eszembe, majd irok ezekröl a blogomon is: [link]

2011. szept. 28. 14:05
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!