Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Hogyan készül a kristálycukor?

Hogyan készül a kristálycukor?

Figyelt kérdés
2011. dec. 3. 13:50
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
A cukorrépát vagy nádcukrot felaprítják, majd édes folyadékot préselnek ki belőle. Ezt a folyadékot addig főzik, amíg kikristályosodik belőle a fogyasztásra alkalmas cukor.
2011. dec. 3. 14:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

Kis naivok..

Ilyen egyszerű lenne? Álmodik a nyomor..


A cukorgyártás során bonyolult kémiai folyamatokat végeznek.


Meszezési és szaturálási eljárásnak hívják..

A mész hozzáadására nagy átalakulások mennek végbe. A mész, mint erôs lúg, a lében lévô élô szervezeteket megöli.

A szükséges meszet a cukorgyárak saját mészkemencéjükben készítik, mert nemcsak mészre, hanem az égetéskor felszabaduló szén-dioxidra is szükségük van.

A II. szaturációt gyakran III. szaturáció követi, mégpedig többnyire kén-dioxiddal, különösen akkor, ha a levek jó lúgosság-megtartóképességet árulnak el, vagy pedig sok festôanyagot tartalmaznak.

A kénezés a festôanyagok nagy részét elszínteleníti és egyúttal a mészsókat is leválasztja, tehát a levek minôségét javítja.

A nitrogénvegyületek bomlása folytán ammónia szabadul fel és új szerves savak képzôdnek, amelyek lekötik a lúgos hatású anyagokat (lúgosságcsökkenés). A nyomokban mindenkor jelen lévô és újra keletkezô invertcukor is bomlik, savas hatású vegyületek keletkeznek belôle s ezek szintén csökkentik a lúgosságot. Az invertcukor bomlástermékei, valamint az aminosavakkal alkotott vegyületei (fuszkazinsav) barna, fekete színûkkel a levek sötétedését idézik elô.


Még nincs vége, de a lényeg benne van!!


Üdv!

2015. jan. 30. 00:27
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!