Mit jelent és hol használjuk: "Mi casa su casa"?
Figyelt kérdés
2010. jan. 20. 10:11
1/10 anonim 

válasza:

Én csak portugálul tudok, ez meg latinul, spanyolul vagy olaszul lehet, de szerintem azt jelenti, hogy 'Az én házam az ön háza'. De sajnos nem biztos.
3/10 A kérdező kommentje:
hú, nem tudom milyen nyelven van, csak hallottam és nem tudom mit jelent...
2010. jan. 20. 10:46
4/10 anonim 

válasza:

Az én házam a te házad! Gondolom arra utal, hogy érezd jól magad nálam. Érezd otthon magad!
5/10 anonim 

válasza:

Első vagyok. a su biztos hogy nem a tiéd hanem az öné. Tehát a magyar mondás külföldi változata lehet (latin?) és eredetileg magázó formában lehetett.
6/10 Fidel válasza:
Az én házam az ön háza - spanyolul van, anyanyelvem.
8/10 anonim 

válasza:

nem akarok kötekedni, csak kérdezem, véletlenül nem "mi casa es su casa"? nem biztos hogy jól tudom
9/10 anonim válasza:
Ez egy latin mondás. Archaikusan van leírva. A mi = mei, a su = sui ... stb. A mondat jelentése: "Az én házam, te házad." vagyis Érezd otthon magad. :)
10/10 Vietnámi Veterán válasza:
Nem latin. >:( Latinul domus lenne a ház.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!