Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Kezdek besokalni ettől a...

Kezdek besokalni ettől a vírusos helyzettől, mit kéne tennem a nyugalmam érdekében?

Figyelt kérdés

Egyszerűen dühít már az egész, ami folyik ebben a világban. Itt vagyok lassan 20 évesen, akinek végre kezdett felfutni az élete, de emiatt a járvány miatt mindent dobhatok ki az ablakon. Tavaly, 2019-ben csomó mindent értem el önerőből: álomautó, iskolák, jó kapcsolatok, rengeteg, jó pénzkeresési lehetőség, jó ismeretségek, sok közegben mozogtam, és rengeteg emberrel tartottam a kapcsolatot aktívan.


Az első kettő kivételével mindent elveszítettem emiatt a rohadt járvány miatt, ráadásul ha ez nem lenne elég, a médiában, a közlekedési járműveken, az emberek között és az iskolában (főleg ott), állandóan keltik a pánikot a járvánnyal kapcsolatban. Gyilkosként tekint a sok birka arra, aki csak egy pillanatra is leveszi a maszkját, de aki maszkot hord 0-24-ben, az egy hős, aki meggyógyít mindenkit. Minden nap a szemtanúja (vagy elszenvedője) vagyok az emberek inzultusainak, melyeket többnyire a kialakult önkényuralmi rendszer vált ki. Engem nem tudtak bepánikoltatni ezzel a betegséggel, de természetesen nem cáfolom a jelenlétét se. De legyünk őszinték, nem a Covid-19 tünetei a legtoxikusabbak jelenleg, hanem a világban végbemenő kultúrális leépülés, a félelemkeltés és az, hogy az emberek megőrültek. Soha nem lesz olyan életünk már, mint ezelőtt volt, mert a pánikban élő társadalmakban szinte minden esetben diktatúrát építettek ki végül. Most se lesz másképp, ezt garantálom. Kezdem azt hinni, hogy ez az egész koronavírus csak azért lett ennyire felfújva (...vagy kitalálva?!), hogy könnyebben irányíthatóak és manipulálhatóak legyenek az emberek. Láthatóan a migrációval nem tudták annyira beijeszteni az embereket, ezért jött ez.


Úgy érzem, menekülnöm kell innen, ebből a világból, de nincs hova, mert csak a Föld van nekünk egyelőre. Nem a betegség elől menekülnék (amin egyébként át is estem 2 nap alatt március elején), hanem az emberek elől, akik elkorcsosultak a néhol alaptalan pánik miatt.


Sokszor kering bennem az az érzés, hogy bepakolok a kocsimba, fogom a megtakarított pénzem és lelépek a francba. De hova? Mert úgy is mindenhol meg fog találni ez a globális pánikkeltő propaganda, meg a manipulált emberek elegye, akik üres, gyűlölettel teli tekintetükkel visznek engem a sírba egyszer. Legfeljebb annyit tehet az ember a teljes nyugalma érdekében, hogy olyan számüzetésben kezd élni, mint Yoda és Obi-Wan Kenobi a Star Wars-ban. Sokszor már depresszív érzések kísértenek engem emiatt, mert nem lehet értelmesen sehova menni.


Remélem, hogy mindenki végig tudta olvasni a monológom és egy kicsit is el tudtam gondolkodtatni. Nem hisztizésből írtam ki, de egyszerűen ilyesmit nem fejthetek ki nyíltan, mások előtt. Ezen kívül nem találok megoldást arra, hogy miképp lehetne ezt az egészet kibírni, azt se tartom már kizártnak, hogy évekig fog ez az egész tartani, és mire vége lesz, addigra a világ maradandóan megváltozik egy disztópikusabb irányba.okt. 15. 19:28
 1/8 anonim ***** válasza:
19%

Micsoda hiszti egy húsz éves kiscsajtól...

Nagyanyád végig élt két világháborút de valószínűleg nem nyafogott annyit, mint te az elmúlt fél órában.

okt. 15. 21:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
14%
Latod-latod milyen talmi dolgokert rajongtál meg 2019-ben? Mennyire semmit sem er az egesz, pedig mennyire rajongtál erte. Megerte?
okt. 15. 21:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:

#1 <- Sajnálom, ha az irományom hisztisnek és csajosnak tűnt, de a végére kiírtam, hogy nem ez volt a szándékom. Egy összetett, korrekt véleményt fogalmaztam meg erről az egészről, ami tart év eleje óta. Egyébként fiú vagyok, bár ez tök lényegtelen igazából...

És igen, tudom, hogy voltak sokkal nehezebb időszakok az elmúlt században is, de valaki abba beleszületik és az nagyon más. Nagyanyám is beleszületett a világháborúba, meg a kommunizmusba. Egész életét végig dolgozta, vagy otthon nevelte anyámékat, mert az a rendszer ezt követelte meg tőle, meg őszintén szólva, csak erre volt neki lehetősége és tudása, nem volt szüksége többre. A mai világ abban különbözik a régitől (legalábbis különbözött a járványig), hogy nem követel meg senkitől se régimódi dogmákat és a törvény keretein belül mindenki úgy valósítja meg önmagát, ahogy csak szeretné. Én ebbe a világba születtem bele, ahol az ember kellő leleményességgel, lelkesedéssel, jó ötletekkel, meg persze szerencsével és kapcsolatokkal szinte bármit meg tud valósítani. Szóval igen, én nem ehhez vagyok hozzászokva, ami most folyik. De úgy gondolom, hogy ettől még ember maradok, mert nem tudok azonosulni a média és a politika álláspontjával, ami a járványt illeti. Alkalmazkodni kénytelen vagyok, de nem tudom, hogy meddig vagyok erre képes. És igazából ez lett volna a kérdésem kiinduló témaköre.


#2 <- Nem melldöngetésből írtam ezeket ki, sajnálom, ha te ennek vetted, tényleg nem ez volt a célom. Ezzel azt szerettem volna érzékeltetni, hogy hajdanán egy lelkes, ötletekkel teli srác voltam, aki csak szeretett volna színt vinni az életébe, és elérni olyan dolgokat, melyekkel örömet okozhat magának és a hozzátartozóinak is. Jelenleg is teli vagyok ötletekkel, de ez a járvány lehúzta az összes lelkesedésemet, egyre nehezebben tudok produktív lenni. Mellesleg én még mindig kitartok azok mellett a tényezők mellett, amiket meg tudtam valósítani. Ezek nem nagy dolgok, de nekem fontosak. És, hogy válaszoljak a kérdésedre: Igen, én úgy érzem, hogy megérte foglalkozni ezekkel. Ez az élet értelme szerintem, hogy az ember a lehetőségeihez mérten megvalósítsa önmagát és azt megossza másokkal. Semmit se bántam meg, amit tettem és ma se csinálnám másképp ezeket. Egyébként nem vesztettem annyira sokat, mint amennyire beállítottam a kérdésben, csak sajnálom, hogy a járvány miatt passzolnom kellett csomó közösségekkel, munkával és iskolával kapcsolatos dolgomat. És úgy általában ez az egész globális jelenség nagyban rányomja a bélyegét a közhangulatra... melynek a negatív hulláma engem is utolért mostanra. Idő közben rájöttem, hogy nem szigetelhetem be magam az emberek és a járvány elől, mert akkor üresen el fog menni a fiatal korom. De nem tudok hosszútávon részt venni aktívan ebben a hisztériában, ami zajlik a világban. Erre kértem valamiféle tanácsot, vagy valami támogatást, hogy a két véglet között, hogy tudnék a legjobban lavírozni. Hogy én is boldog tudjak lenni, meg másokon se kelljen átgázolnom (például a járvánnyal kapcsolatos törvényeken).

okt. 15. 23:03
 4/8 anonim ***** válasza:
52%

"De úgy gondolom, hogy ettől még ember maradok, mert nem tudok azonosulni a média és a politika álláspontjával, ami a járványt illeti."

A maszkviselés elsősorban nem a média és a politika álláspontja. A maszkviselés az egészségügy szempontjából lenne fontos. Mindannyiunk egészségéért. A sok hisztis pötsch ezt nem tudja megérteni.

Mert ugyan magyarázd már el nekem, kérlek, mi haszna lenne a politikának (vagy a médiának) abból, hogy téged maszkviselésre köteleznek...

Az egészségügy kéri ezt tőled, tőlünk. De mivel a doktorbácsi hiába kiabálna az irodájában, nem hallanád, ezért kénytelen a média útján megszólítani a lakosságot. És mivel a lakosság javarészt olyan kis önérzetes pötschökből áll, akik csak azért sem, juszt sem, ha a saját anyjuk életébe kerül, akkor sem, ezért kénytelen a politika retorziókat alkalmazni. Tudod, ha meghalsz, az eggyel kevesebb adófizető. Ráadásul ha sokan betegeskednek, sokan kényszerülnek kórházba, akkor fizetni kell az ellátásukat, tehát kevesebb pénzt lehet ellopni. Ezt támogatod, amikor nyafogsz, hogy nem kapsz levegőt egy maszk mögött. Érdekes, hogy aki felfogja, hogy a saját vagy páciensei egészsége múlik ezen, az nyafogás nélkül képes egy napot is végigdolgozni maszkban.


"Alkalmazkodni kénytelen vagyok, de nem tudom, hogy meddig vagyok erre képes."

Jaj, kis drágám, hát majd amikor édesanyád haldoklik az intenzíven, nézz a szemébe, és mondd neki, hogy bocs, anyu, de melegem volt a maszkban, ezért kell most meghalnod.

okt. 16. 08:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim válasza:
60%

Milyen az az álomautó? : D

Amúgy nagyon kíváncsi lennék, hogy milyen suliba jársz és milyen ötletekkel vagy tele.

okt. 16. 13:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim válasza:

Miért kell ennyire lehordani a kérdezőt a saját véleménye kifejtése miatt?


Kedves kérdező igazad van abban hogy mi ebbe a helyzetbe születtünk bele és ezekhez a körülményekhez kell alkalmazkodnunk ezért is nehéz elfogadni a változásokat.

Már én se merek mondani semmi negativat mert az emberek egyből támadnak hogy mi ez a hiszti..

Igen ne tagadjuk nekünk fiataloknak nehéz ez a bezartsag az eddigi életünk után. Énis mindent megteszek azért hogy a szüleimnek ne legyen rossz nem járok be kocsmázgatni stb csak a kötelező órákra. És igen az hogy sok barátom meg ismerősöm bejárogat és talalkozgat esténként ez igen sokszor depresszív hangulatba hoz engem is. És ez nem hiszti egyszerűen csak nehéz hozzászokni ehhez az egészhez..

okt. 17. 22:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim válasza:
Engem nem zavar a hiszti, inkább ami elkeserít hogy lement a fizum nettó 350ről 200ra.Ez nekem nagyobb probléma.
okt. 18. 09:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Kérdező, van egy olyan csoport Facebookon, hogy “Akik Nem Kérnek a Covid 19 Vakcinából.”


Bár sok ilyen csoport van, tele normál gondolkodású emberekkel, akik naponta többször is posztolnak. Nem kevés tag gyűlt össze az elmúlt hónapokban, ajánlom Neked is. Ott megértőbbek, eszük ágában sincs lehúzni Téged, főleg nem érvelés nélkül.


Mióta olvasgatok ottan, kicsit jobban érzem magamat, kevésbé vagyok egyedül.

okt. 19. 02:48
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!