Mi lehet a bajom?

Fuh nekem is volt ilyen, ez inkább ilyen lelkiismereti kérdés szerintem. Először is, ne vedd készpénznek a gondolataid, mert azok nem te vagy. Vannak ilyem berögződött gondolatok, amik hasonló szituációkban előjönnek, mintha egy "kisördög" ülne a válladon, és mondaná ezeket. Neked csak annyi a dolgod, hogy a másik válladon ülő "kisangyalt" előhozod, és megmondod a kisördögnek, hogy te bzdmeg nagyon hülye vagy, nem jól látod :D
Pl.:
Kisördög: "ez a nő ezt csinálja? Biztos unalmas élete lehet. És szánalmas"
(ekkor te belül: basszus, szegény nem tett semmi rosszat,miért mondok ilyeneket?)
Utana szólsz a kisangyalnak: "ezek csak a berögződött gondolataid, valszeg ez a nő szereti ezt csinálni, tök aranyos, semmi baj vele, meg amúgy is mindenki azt csinál amit akar..." stb.
Az a lényeg, hogy mindig hozz fel rá valami ellenérvet, ha ilyen adódik.
Ezt a trükköt egyébként egy pszichológustól tanultam, és sokszor hasznos tud lenni, ha hülye gondolataim vannak.

Amikor még nem olvastam el a 2. válaszoló utolsó mondatát, már olvasás közben is szent meggyőződésem volt, hogy jó tanácsokat ad. Hát még, ha ő is ezt egy pszichológustól hallotta!
Tényleg ne lovagolj a rossz érzéseiden! Gondolj az ellenkezőjére - a jobbra.
Nagyon erős az empátiád (beleérzés, veleérzés, együttérzés).

Kedves #4,
ha rám céloztál, akkor félre értettél. Én inkább helyeseltem a pszichológust. Ha másképp értelmezted, szépen kérlek értelmezd át, mert tényleg a jószándék vezérelt. Köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info

Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!