Normális, hogy ennyit fogyaszt a klíma?

válasza:Nálunk is Gree klima került fel idén tavasszal. 3.5KW
Igaz, hogy mi csak néha kapcsoljuk be a fütést 2-3 naponta egy fél napot megy de jelentös fogyasztást nem vettünk észre. Nyáron sem volt sokkal több a fogyasztás kb 40KW amikor minden nap délután ment a hütés. De igazábol meg kell nézni a mérön a fogyasztást. Mielőtt be kapcsolod meg nézed az ora állást. 1 ora után ismét meg nézed és már meg is van hogy mennyit fogyaszt 1 ora alatt.
Én is igy tettem anno.

válasza:

válasza:A kW-okkal dobálózáshoz annyit, hogy amit ti írtok 3,5kW és 5,2kW az hőteljesítmény! A villamos teljesítmény ennél kevesebb.
A gyártó nonlapján megnéztem és 1333W-ot ír erre a klímára villamos fogyasztást fűtés üzemben.
1000/1,333=750,2
750,2/31=24,2
Vagyis 24,2 órát ment naponta.
Szóval valami baj van a matekkal kérdező! Vagy a fizikát sikerült valahogy meghekkelni!
Gondold ezt át és írd le újra, hogy akkor most mennyit is fogyasztott?

válasza:1000 kwh óra az teljességgel lehetetlen.
Másrészt 90 négyzetméterre abszolút kevés 1 db 5.2-es klíma.
Kapcsolódó kérdések:
Munkába járok egy 1.4-es 16 szelepes Megannal,két falu között napi 22 kilómétert (11 oda 11 vissza) de szerintem nagyon sokat fogyaszt. Tele tankolásos módszerrel mértem egy 100 kilóméteres távot és 8,06 liter lett az eredmény. Normálisan vezetem, nem húzatom égbe világba....
Alany: Seat Leon 2006 2.0 FSI Hosszútávú átlagfogyasztásmérőm 10.9-et mutat, eddig a legalacsonyabb amire a rövidtávú átlagot le tudtam vinni az 7.8 volt (úgy, hogy országúton mentem de közben 4 falun át kellett döcögni 50-el) Pillanatnyi fogyasztás is rendkívül...
Mióta huzamosabb ideje, folyamatosan mínuszok vannak, azóta az autó jóval többet fogyaszt. Nem pár decivel, hanem szerintem minimum másfél literrel, ha nem kettővel. 1.4-es szívó benzines Peugeot 206 Sw. Az is igaz, hogy 1-2 hónapja csak városban használom rövid...
Egy 1.8-as benzines Ford Focusrol lenne szó, ami főleg városban van használva elég kis távolságokra, illetve néha 25-30 km-es utakra, néha odalépve neki. Csak kíváncsi lennék, hogy egy ekkora motorhoz képest a 9-10 literes fogyasztás városban elfogadható?
Van egy jó régi 120 l-es Hajdu bojler itthon, ami gyakorlatilag 10-13 KW-ot fogyaszt el egy éjszaka alatt. (vezérelt áramról megy). Mivel ennyi meleg víz nem kell, úgy használjuk, hogy háromnegyedig van a hőfokszabályzó, este bekapcsoljuk, reggel meg le, és csak másnap...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!