Normális, hogy ennyit fogyaszt az autóm?
Alany: Seat Leon 2006 2.0 FSI
Hosszútávú átlagfogyasztásmérőm 10.9-et mutat, eddig a legalacsonyabb amire a rövidtávú átlagot le tudtam vinni az 7.8 volt (úgy, hogy országúton mentem de közben 4 falun át kellett döcögni 50-el)
Pillanatnyi fogyasztás is rendkívül magas értékeket mutat, bár tudom ez nem mérvadó, de egy-egy padlónál 40-50 l/100km re is felugrik.
Ezek normális adatok?
Érdemes esetleg elvinni motoroptimalizálásra, tudnak ott javítani a fogyasztáson jelentős erőveszteség nélkül?

válasza:2 literes, 185 lovas, 15 éves autó. Nekem normálisnak tűnik.
Hasonlítsd össze más tulajok mérésével.

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Új swift 1.2 szívóbenzin 4-4,5 litert eszik és jól is megy.
Qashqai j10 1.6 szívóbenzin is 6-6,5 lierrel megelégszik. Hyundai i10, i20 1.0, 1.25 szívóbenzin szintén 5 liter körül elketyegnek.
Dízelből renault féle 1.5 dízel erős és jól is megy, szintén 4-4,5 literrel eljár. 2012- től minden típushiba ki lett küszöbölve.

válasza:További kérdések:
Vettem egy endurot, amin 17 colos felnik vannak. Műszakira vinném és kíváncsiságképpen rákerestem rendszám alapján. Az előző tulaj a gyári 21/18-as felnikkel műszakiztatta le, viszont nekem csak a 17-es felnik vannak meg.
Felhúzta magát és kiabált. Majd mikor újraindultak megint dudáltak neki és erre megállt kiakart szállni, hogy mi van, de inkább továbbhajtott és a körforgalom után állt meg. A mögötte lévő nem állt meg vele viszont felvette kamerára és azt mondta büntetőfékezett....
Opel Zafira A benzines 1999 az alany. km/óra egység lenne cserélve. Fehér számlapos feketére. Az aktuális össz km állás át lesz írva az csere után. Inditásgátló nem fog problémázni a csere után?
Eddig Suzuki autóim voltak. Maradnék a japán vonalon. Cél: pár éves, megbízható, olcsó fenntartási költségekkel üzemeltethető autó.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!