Kávéfőzőt hogy kell átpucolni ecettel? Mennyi ecet és mennyi víz legyen a tartályban?
Figyelt kérdés
2021. ápr. 15. 14:38
2/14 anonim válasza:
Lehet hogy le fognak pontozni, mert marhaságnak tartják, de nekünk itthon tökéletesen bevállt a gyakorlatban vízkő ellen, már ha arra gondolsz!
Vizet semennyit ne adj hozzá, mert hígítva nem igazán hatásos! Csakis töményen, legalább 20%-os ételecettel főzd át egymás után legalább háromszor, és kész! Nem tudom, milyen főződ van, de például a Szarvasi gépek nagyon érzékenyek a vízkőre, azoknál mindenképp 3-4 hetente meg kell ismételni!
3/14 anonim válasza:
2: aztán ne csodálkozzon senki, ha pl. az alumínium részeket kimarja a 20%-os ecet.....
4/14 anonim válasza:
Ne használj ecetet, mert az a szilikongumiknak is árt. Használj olyan organikus savat, amely szilárd halmazállapotú, és ezért nem nem forr ki az oldatból. A legjobb az olcsó citromsav. Még erősebb az oxálsav, de azt rendesen ki kell mosni, mert mérgező. Van még néhány alkalmas szer, függ attól, hogy mit tudsz olcsón beszerezni.
5/14 anonim válasza:
Én egy vibrapumpás-csőhevítős kis DeLonghi gépre 2 deciliter kb. 5%-os citromsavoldatot használok, amikor követelni kezdi a pucolást. 5 éve tökéletesen működik a módszer.
6/14 anonim válasza:
#2-es vagyok. Oxálsav? Brávó! 😒 Konyhai gépbe, ami fogyasztásra alkalmas dolgot állít elő, mérgező vegyületet ajánlasz?! Akárhogy kimosva, az ember sosem lehet elég alapos és óvatos! Én azt semmiképp nem javaslom!
7/14 anonim válasza:
6 - Miért baj, hogy tisztításra nem ehető anyagot javasolok? A nitrites pácsó, vagy az alkohol a puncsos süteményben talán nem mérgek? Tanulnod kell még nagyon sokat...
8/14 anonim válasza:
Nem ehető az egy dolog, na de hogy mérgező, az már túl kockázatos így!
9/14 anonim válasza:
8 - az oxálsav - más néven sóskasav nem kumulatív méreg, tehát nagyon kis mennyiségben abszolút nem ártalmas. Legalább a toxikológia alapelveit tanuld meg! Tudtad például, hogy a legtöbb fulladásos balesetért a dihidrogén-monoxid vegyülettel való fokozott érintkezés a felelős? Tudod hogy az oxálsavat miért nevezik sóskasavnak? A sóska mérgező növénynek számít? Tudod hogy a vízforralók réz-spiráljáról leoldódó nikkel milyen súlyos közegészségügyi problémát jelent?
10/14 anonim válasza:
Én nem értek hozzá, de mindent ecettel vízkőtelenítek, vízzel higítva, még sosem ment tönkre ettől kávéfőzőm. Persze biztosan jobbak azok a tisztítók, amiket pont erre találtak ki, viszont nem fogok 2-3 ezreket fizetni érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!