Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Kávéfőzőt hogy kell átpucolni...

Kávéfőzőt hogy kell átpucolni ecettel? Mennyi ecet és mennyi víz legyen a tartályban?

Figyelt kérdés

2021. ápr. 15. 14:38
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
15%
2021. ápr. 15. 14:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
39%

Lehet hogy le fognak pontozni, mert marhaságnak tartják, de nekünk itthon tökéletesen bevállt a gyakorlatban vízkő ellen, már ha arra gondolsz!

Vizet semennyit ne adj hozzá, mert hígítva nem igazán hatásos! Csakis töményen, legalább 20%-os ételecettel főzd át egymás után legalább háromszor, és kész! Nem tudom, milyen főződ van, de például a Szarvasi gépek nagyon érzékenyek a vízkőre, azoknál mindenképp 3-4 hetente meg kell ismételni!

2021. ápr. 16. 18:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
59%
2: aztán ne csodálkozzon senki, ha pl. az alumínium részeket kimarja a 20%-os ecet.....
2021. ápr. 16. 19:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
83%
Ne használj ecetet, mert az a szilikongumiknak is árt. Használj olyan organikus savat, amely szilárd halmazállapotú, és ezért nem nem forr ki az oldatból. A legjobb az olcsó citromsav. Még erősebb az oxálsav, de azt rendesen ki kell mosni, mert mérgező. Van még néhány alkalmas szer, függ attól, hogy mit tudsz olcsón beszerezni.
2021. ápr. 18. 06:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
75%
Én egy vibrapumpás-csőhevítős kis DeLonghi gépre 2 deciliter kb. 5%-os citromsavoldatot használok, amikor követelni kezdi a pucolást. 5 éve tökéletesen működik a módszer.
2021. ápr. 18. 07:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
38%
#2-es vagyok. Oxálsav? Brávó! 😒 Konyhai gépbe, ami fogyasztásra alkalmas dolgot állít elő, mérgező vegyületet ajánlasz?! Akárhogy kimosva, az ember sosem lehet elég alapos és óvatos! Én azt semmiképp nem javaslom!
2021. ápr. 18. 08:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
0%
6 - Miért baj, hogy tisztításra nem ehető anyagot javasolok? A nitrites pácsó, vagy az alkohol a puncsos süteményben talán nem mérgek? Tanulnod kell még nagyon sokat...
2021. ápr. 18. 11:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
38%
Nem ehető az egy dolog, na de hogy mérgező, az már túl kockázatos így!
2021. ápr. 18. 14:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
0%
8 - az oxálsav - más néven sóskasav nem kumulatív méreg, tehát nagyon kis mennyiségben abszolút nem ártalmas. Legalább a toxikológia alapelveit tanuld meg! Tudtad például, hogy a legtöbb fulladásos balesetért a dihidrogén-monoxid vegyülettel való fokozott érintkezés a felelős? Tudod hogy az oxálsavat miért nevezik sóskasavnak? A sóska mérgező növénynek számít? Tudod hogy a vízforralók réz-spiráljáról leoldódó nikkel milyen súlyos közegészségügyi problémát jelent?
2021. ápr. 18. 14:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
38%
Én nem értek hozzá, de mindent ecettel vízkőtelenítek, vízzel higítva, még sosem ment tönkre ettől kávéfőzőm. Persze biztosan jobbak azok a tisztítók, amiket pont erre találtak ki, viszont nem fogok 2-3 ezreket fizetni érte.
2021. ápr. 20. 08:28
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!