Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Gáz kontra villany tűzhely,...

Gáz kontra villany tűzhely, melyik a jobb?

Figyelt kérdés

Ha ti választhatnátok meg, hogy melyik legyen a lakásotokban (amerikai konyhás), akkor melyiket részesítenétek előnyben, és miért?

Köszönöm a tapasztalatokat!



2011. nov. 10. 18:05
 1/4 anonim ***** válasza:

Mivel már mindkettőhöz volt szerencsém, nagyjából össze tudom őket hasonlítani. Én a gázra voksolok, jobban szeretek azon főzni. Nagy előnye a villannyal szemben, hogy amikor úgy érzem, kész van az étel, rögtön le tudom kapcsolni, míg a villanynál a főzőlap még jó ideig forró marad, ezért odébb kell huzigálni az edényt. Ugyan ez vonatkozik arra is, amikor csak a hőfokot akarom lejjebb venni.

Viszont a sütő esetében jobban szeretem a villanyt, a gáz szerintem eléggé egyenetlen. De lehet olyanokat is kapni, hogy felül gáz, a sütő meg villany.

2011. nov. 10. 18:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 menta34 ***** válasza:
A gáz olcsóbb, gyorsabb és nem igényes milyen edényed van, a görbe aljú is jó rá. A kerámia meg nem egeti el az oxigént a lakásból, tisztább, gáz szempontjából biztonságosabb - ugyanakkor a meleg lap meg kevésbé. Az indukciós meg a következő kategória, annak jobb a hatásfoka de speciális edény kell rá.
2011. nov. 10. 18:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

Főzéshez gáz, sütéshez villany. ( gáz-villany tűzhely )

Mi épp mostanság vettünk ilyent. Ugyanis az unokák miatt sokkal több sütit kell sütnünk, ehhez meg sokkal pontosabban kell a hőfokot beállítani.

2011. nov. 10. 19:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek!

A sütő rész mindenképpen villany lesz, csak a tetején gondolkozom.

Gázon "nőttem fel", viszont amikor igazán főzni kezdtem (5 éve), akkor kerámia lapos villanytűzhelyünk lett. (Csak ezt engedélyezték itt). Eleinte teljesen kiakadtam tőle, aztán megszoktam és megszerettem. A vizet vízforralóval forralom előre, tehát viszonylag gyorsan megvan, és megtanultam belekalkulálni a hűlési időt (pl. rizsfőzésnél szuper), a hirtelensülteknél sajnos le kell venni, és máshol hagyni kihűlni, ez tény.

Amit nagyon szeretek benne, hogy irtó könnyen tisztítható. A gázról ez nem mondható el. (Még előttem van, ahogy anyám órákig tisztította, aztán elég volt egy tejet kiforralni a lábosból, és kezdhette elölről...)


Szóval most nem tudom, minek engedjek, a megszokásnak, vagy a régi sugallatnak, hogy a gáz milyen jó.

És tényleg a nappalival teljesen egyben lesz.

Hm. Lehet, hogy majd az árak, vagy a konkrét kínálat dönti el.

Egyébként most a gáz van bevezetve oda, ahová költözünk, de mivel lesz pár átalakítás, ez is beleférne...

2011. nov. 11. 13:25

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!