Ténylegesen szükség van barátokra?
biztosan lehet, de nem biztos, hogy érdemes is. illetve azt tudományos kutatások is igazolni látszanak, hogy mivel az ember társas lény, így a közösség, barátok és egyéb társas kapcsolatok szükségesek az élethez, így aki teljesen elszigetelt, az rövidebb ideig él, betegesebb, lehangoltabb, stb.
hogy kinek milyen mértékben van szüksége társaságra, mennyire van jól el egyedül, vagy kifejezetten igényli is a magányt, az egyénileg változó, de a totális egyedüllét senkinek sem használ.
vannak olyanok is, akik az igazi, őszinte barátságokat üzleti és érdekbarátságokkal váltják ki, vagy akár megvásárolják mások társaságát, szeretetét. ezek ideig-óráig és egy bizonyos szinten működhetnek is, de hosszú távon általában ugyanúgy hiányérzetet okoznak, mintha senkid nem lenne...
Helló,
Nekem van párom, de nekem is van igényem a barátságokra. Külföldön élek, és ciki vagy nem, felregisztráltam egy barátságkereső oldalra (csak nők vannak fenn). Arra azért figyelek, hogy kisgyerekes nőkkel ne ismerkedjek, mert velük nem lehet jó barátságot kialakítani, sőt, sokmindent kezdeni se.
Egy pszichológus mondta, hogy teljesen normális manapság, ha egy nő keresi más nők barátságát és nem egyetlen embertől, azaz a férjtől, akar függeni, csak ővele beszélgetni stb. Gondolom a férfiakra is igaz ez. Társas lények vagyunk :)
Nekem is eltünedeztek a barátaim az évek során.
Van még 1-2, de ők nagyon messze laknak tőlem, így többnyire csak neten beszélünk.
Lehet barátok nélkül is teljes életet élni, én is megvagyok nélkülük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!