Mi a külömbség egy pszichológus és egy társalkodó között?

válasza:Mi az a társalkodó?
Én a torzsalkodókról tudnék mesélni esetleg.

válasza:

válasza:A múlt évszázadokban volt az úri családoknál társalgónő. Gondolom arra gondol.
Ma már ez a szakma nem létezik. Ha létezne, a különbség valami olyasmi lenne, mint a pszichológus és a szociális munkás között. A pszichológia területe inkább az egészségügyhöz tartozik (amennyiben a klasszikus klinikai pszichológusról beszélünk vagy a tanácsadás (counseling) bizonyos területeiről, mert pszichológusból is van többféle, például munka-és szervezetpszichológus, vagy kutató, akinek szinte egyáltalán nem kell foglalkoznia az emberekkel, de például a pályaválasztási tanácsadó is pszichológus). A pszichológus ilyen szerepkörben problémakört hivatott megoldani vagy pedig mentális betegségekkel, rendellenességekkel foglalkozik. Ez attól is függ, hogy milyen szinten képzett, milyen terápiás irányzatot követ, stb. A társalgó és más hasonló szerepkörrel csak az a közös benne, hogy ő is segítő szakmában dolgozik. Más a jogkör.

válasza:A társalkodó csak unalom ellen jó.
A pszichológus pedig olyan kérdéseket tesz fel, amelyek jobban megvilágítják az adott problémát. Segít abban, hogy másféle szemszögből is lásd. Érdemben nem is lehet a kettőt összehasonlítani. Kb. olyan , mintha azt kérdeznéd, mi jobb a lábra, egy pár zokni, vagy egy pár cipő. A legjobb, ha van mindkettő.
Szóval, jó ha van olyan is, akivel csak úgy beszélgess, mert az ember társas lény, de adott esetben kevés.
Kapcsolódó kérdések:
Sose számíthattam rájuk igazán. Ök számítottak a pénzre. Én azt gondolom h ők arra utaznak h valakinek nincsenek igazi barátai és barátságot "vesz" Voltam háromnál is mindhárom ilyen volt amíg pénzeltem addig számíthattam rá. Csak én gondolom így h vannak ilyen...
Alacsony a fizetésem, a nyelv miatt jobb pozícióba tudnék kerülni. Viszont szorongok és depressziós is vagyok, amiatt meg nem tudok rendesen dolgozni. Ha meg ilyen a fizetésem, a mostani árak mellett nehéz megélni
Kicsit furcsa kérdés, de járnátok olyan pszichológushoz, aki közel lakik hozzátok (nem feltétlen közel van a rendelési hely, csak a lakhelye) ezáltal akár "civilben" gyakran összefuthattok? (Itt most véletlenszerű találkozásra gondolok: buszmegálló, kisbolt..)
Úgy érzem nincs, már bennem lélek sem, semminek sem tudok örülni. A szüleim érettségi után, már nem voltak hajlandók,így rosszabbnál rosszabb munkahelyeim voltak. Párkapcsolatom nem volt, csupán alkalmi szexpartnerek,azok is mind 34-50 év között nők.
Gondolom nem újdonság, hogy a mostani helyzetben nem futja pszichológiai kezelésre. Azonban érzem, hogy szükségem lenne rá. Sajnos túl sok tragédia és nehézség történt velem egyszerre. Érzem, ekkora mennyiséget egyedül nem vagyok képes feldolgozni. Vannak mellettem...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!