Vidéken miért b.zizzák le azt, aki nem iszik pálinkát?
Pálinkát értelmes ember csak jóllakottan fogyaszt, csak külön jó okkal (tele a has, szeretnél közepesen bekarmolni, de annyi sör nem megy be). Esetleg ha valami durván minőségi van a pohárban, akkor kóstolgatás, vagy ha sokféle, akkor gyűszűnyi adagokban, kellő szünetet tartva, tartalmasabb sós nasikkal és sok vízzel hézagolva, de ahhoz is kell egy kedv.
Ha tudod, hogy olyan helyen készült, ahol gyönyörű, tiszta gyümölcsből készül fajélesztővel a cefre, ténylegesen le van zárva, hozzá se nyúlnak míg le nem erjed, akkor nyilván erősen megfontolandó a kóstolás a háziból is. Ha tudva tudod, hogy messze nem ilyen körülmények közt készül, és egyszer kóstoldad "az öreg nagyon jó pálinkát főz" műremeket, világosan technokolízű rohadás meg ilyesmi volt, akkor kedvesen viszontsértegetheted a hülyéket, hogy az a fura, hogy nekik ez is jó, nem az, hogy valaki nem issza az acetonos szutykot. Aztán lehet megsértődni.
Én speciál b.zi vagyok és szeretem a pálinkát, szóval nincs igazuk. Szerintem egyébként a b.zi Magyarországon már kb olyan szitokszó lett ami egyet jelent a hülye/bunkó/paraszttal. Pl:
-Adjál már a chipsedből
-De hogy adok, vegyél magadnak
-De b.zi vagy
Szinte naponta hallok ehhez hasonló párbeszédeket, amikben így használják ezt a szót. De hogy magára a kérdésre válaszoljak, szerintem Magyarországon már annyi az alkoholista, hogy az a furcsa ha nem iszol. Ők ezt nem tudják felfogni a limitált szellemi képességeikkel, hogy valaki nem iszik. Nem szabad velük foglalkozni. Én az ilyenekre annyit szoktam mondani hogy "látod" vagy "ez van" vagy ha nagyon erősködnek akkor "majd legközelebb".
Sajna ez egy igénytelen nép. AKi nem tart a csordával, az jelzőt kap önmagáraa. Ki ezt használja.
Értelmetlen ez a társadalom, pedig nem menő a pia, a részegség egy civilizált országban, csak a magyaroknál.
A házi, pancsolt sz.rok legalább annyira kockázatosak, ha nem kockázatosabbak mint a (teljes joggal) tiltott és visszaszorított otelló, delaware és noah "borok".
A metil-alkohol (maradvány) és annak egészségügyi kockázataira gondolok.
Ha nem kockázatosabbak! Egy-egy jól sikerült főzetben simán lehet akkora dózis amennyi több hektó otelló "borban" sincs.
Néha orosz rulettezek én is, de inkább udvariasan kitérek előle, szerzek egy Unicumot, onnantól van alibim, ne keverjük a dolgokat.
Egyébként mindenféle alkoholos italt szeretek, ha jó a minősége és megfelelő időben kínálják.
A jó pálinka például teljesen korrekt aperitif, magyaros ételek előtt.
Egyébként miért nem kocsival jársz ezekre az alkalmakra? Az is teljesen jó mentség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!