Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Kis korban sokszor felpofozott...

Kis korban sokszor felpofozott gyereken később látszhat nyoma?

Figyelt kérdés
Nem kell félreérteni, úgymond nevelés céljából volt megpofozva, ha hülyeséget csinált vagy bármi, nem a szülők állatok. A kérdésem igazából az, hogy majd a gyermek ettől nagyobb korban agresszívebb lehet? Vagy semmi köze?

2015. szept. 2. 13:02
 1/7 anonim ***** válasza:

nagyon nagyon sokban függ attól, hogy milyenek voltak a pofon körülményei...

pl van aki ettől szexuális téren ehhez vonzódik, van aki soha nem tud ilyen miatt megbízni másban, van aki fél a fizikai kontaktustól...

mondjuk ezek inkább többszörös durvább dolgok esetén fordulnak elő, de pl ha arra gondolok nálam egyetlen mondat mit változtatott szexuális téren, így egy pofon egy adott szituációban sokkal nagyobb dolgot változtathat meg...

22F

2015. szept. 2. 13:10
 2/7 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy majd ő is így oldja meg a problémáit. Illetve majd ő is így fogja nevelni a gyerekét.

Engem sose pofoztak meg, az olyan megalázó és szerintem azért nem az a kategória, amikor valakinek egy picit ráütnek a kezére vagy fenekére jelzés értékkel.

Már felnőtt koromban egy férfitól kaptam egyszer egy pofont. Na az elég is volt. Ha otthon is pofoztak volna, akkor talán normálisan tartom és eltűröm.

2015. szept. 2. 13:12
 3/7 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat :) amúgy nem voltak nagy pofok... pl: verekedtünk bátyámmal és szüleim ezt nem nézték jó szemmel ezért mindketten kaptunk egy egy pofot ami gyerek szemmel akkor nagynak tűnt.
2015. szept. 2. 13:25
 4/7 anonim ***** válasza:

Engem mikor kisebb voltam vertek. Azt vettem észre hogy félek a fizikai kontaktustól. Ha meg akar valaki ölelni elhúzódok, vagy ha megveregetik a vállam összerezzenek.

Nem lettem agresszív. A légynek sem tudok ártani. Magamnak viszont annálinkább:/

2015. szept. 2. 15:50
 5/7 anonim ***** válasza:

50 éve pofoztak boldog boldogtalant. Egy csapatban játszott a szülő, a pedagógus, a kalauz, vagy a szomszéd, és leakasztottak egy sallert, ha úgy ítélték meg, hogy megérdemeljük. Otthon kussoltunk, ha nem akartuk a szülőktől is megkapni, ami járt. :-))

Lett belőlünk ilyen is, olyan is. Messze nem ettől függ az agresszió mértéke.

2015. szept. 3. 20:28
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszi :)
2015. szept. 3. 20:49
 7/7 anonim ***** válasza:
Jó valószínűséggel zárkózott ember lesz, mert kiskorában "megtanították" neki hogy bármit tesz vagy kipróbál azért verés jár, ezért felnőtt korában erre a viselkedésre állítódik be és nem mert kezdeményezni, kerüli az emberek társaságát, nehogy valami "rosszat" tegyen.
2016. ápr. 29. 14:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!