Mi lesz így vele?
Figyelt kérdés
Van egy ismerősöm aki egy iskolát sem képes elvégezni. Tehát elkezdett egy szakközepet, nagy nehezen elvégezte a 9. osztályt ( bukott, de pótvizsgát tett ), viszont 10-et otthagyta félév után, mert 4-5 tárgyból bukott. Aztán kövi tanévben átiratkozott szakiskolába, aminek az első évvégén szintén bukó lett , nem egy tárgy. Azt is otthagyta és átment egy esti suliba érettségizni, de most ott is ismét megbukott. Tehát 4 év alatt 1 osztályt végzett el. Nagyon aggódom érte. Tudom, hogy sokkal többre lenne képes. Szerintetek, hogyan segítsek rajta? Mondtam, hogy tanulok vele, ha kell (matekot leszámítva), de elutasította.2016. jún. 28. 14:50
1/5 anonim válasza:
Hagyd, majd ha még közmunkásnak vagy takarítónak se veszik fel, akkor majd elgondolkodik rajta, hogy lehet, hogy legalább az érettségiig el kellett volna vergődnie.
Nem a te felelősséged.
2/5 A kérdező kommentje:
#1 Lehet, hogy nem az én felelősségem, de rossz nézni, hogy most cseszi el az életét. Nagyon régóta ismerem, és kedvelem. Épp ezért féltem is. Nem tudom mi lesz így vele. Se szakma se érettségi. A baj, hogy őt is zavarja, de ráfogja, hogy nem tud tanulni.
2016. jún. 28. 14:58
3/5 anonim válasza:
Pedig sajna tényleg van olyan, akinek egyszerűen olyan rossz a tanulási technikája, hogy nem tud tanulni. Beszéljen egy pszichológussal, meg egy tanácsadóval, biztos van valami lelki ok a háttérben.
4/5 anonim válasza:
Van akinek egyszerűen nem megy a suli.
Tanuljon egy menő mesterséget amit szívesen csinál és járja mellette az élet iskoláját.
Voltak akik így is sokra vitték.
5/5 A kérdező kommentje:
#4 Csak az a baj, hogy amelyik szakma tetszett neki ott is bukott. A szakiskolában pont a szakmai tárgyak nem mentek neki, aztán most nincs is ötlete szakmához. :/
2016. jún. 28. 15:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!