Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Emberek » Emberi tulajdonságok

A kérdés

Azt az embert, aki sosem hibázott, miért nem becsülik meg jobban?

A világon a becsületes, makulátlan múltú embereket semmibe se nézik. Viszont azt, aki rosszat tett, majd helyrehozta, az aztán egekig van magasztalva. Vagy aki alkoholista volt, de leszokott. Aki mohóságából adódóan kövér volt, de lefogyott. Aki rossz volt, de megjavult. Aki k**va volt, de jó feleség lett... Ezekről az emberekről mind dicső históriák szólnak, példabeszédek, és magasztalások, de azokról, akik soha nem tértek le a helyes útról, csak szürke senkik. Sőt, aki soha nem hibázott, beképzeltnek, és önteltnek gondolják. "De nagyra vagy magaddal! Nem tudod milyen felállni a padlóról!" Ez szerintem igazságtalan. A józan ész akkor azt diktálja, hogy csapjak pofán valakit, aztán kérjek bocsánatot egy pezsgővel? És akkor én leszek a jó srác?

Keress kérdéseket hasonló témákban: tulajdonság, személyiség, jellem

  szept. 12. 14:46  Privát üzenet  

A válaszok
1 2 3 4 5 6

Felkelni nem csak piából, drogból, Qrvulásból s hasonlókból lehet ....

Sőt szégyen az, hogy valaki lecsúszik arra a szintre, mert olyan gyenge, se tartása, se önbecsülése nincsen...


Az ilyeneket egy kalap alá veszem a pornéppel ;)


Fókuszálni kell a saját utunkra s annak tisztàn tartására ^^A válasz 14%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 48%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/54Időpont szept. 12. 14:57 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
anonymousreview60 nevű felhasználó válasza:

A "hibátlan" emberek "hibátlansága" sokszor manipuláció, képmutatás eredménye. Mivel hibátlanok (illetve a botlásaikat elfedik) nem tudjuk, fel tudnak-e kelni. Az elesett, de felállt ember viszont már fel tud mutatni egy mélyről feljövést. Nem elesni nem annyira nehéz, mint elesni-felállni, és az elesést sokszor nem ők akarják, hanem adja az élet. Próbáld ki, majd meglátod!

A válasz 92%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 76%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/54Időpont szept. 12. 15:03 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Balareplitián nevű felhasználó válasza:

Hibátlan emberek nincsenek. Akikről te beszélsz, azok nem hibátlanok, hanem annyira unalmasak, hogy mivel sosem csináltak semmit érdemben, ezért soha nem voltak belső dilemmáik, ezért nagy dolgokban nem is hibázhattak, mivel nem is voltak nagy dolgaik. Soha nem kérdőjelezték meg a szüleik, őseik értékrendjét, sosem építettek fel sajátot, sosem mertek kockázatot bevállalni, sosem törtek ki a saját napi rutinjukból.

A válasz 76%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 71%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/54Időpont szept. 12. 15:09 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Nincs olyan ember, aki soha nem hibázott. Maximum olyan van, aki hibázott, de nem bukott le, most pedig álszent módon hazudik róla. Nem bízom a makulátlan emberekben. Azzal is egyetértek, amit az előző válaszoló írt.

A válasz 70%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 83%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/54Időpont szept. 12. 15:14 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Én értem, hogy mire gondolsz. Nyilván nem szó szerint hibátlan valaki. De a leírásból kiderül. Én sem értem, hogy pl. miért érdem, ha valaki elhízik, aztán valahogy sikerül lefogynia, miközben az nem érdem, ha valakinek mindig normális életmódja volt.

De ennek mi köze az unalmassághoz? Nem is értem a többi választ. Egyáltalán nem ettől függ, hogy valakinek unalmas-e az élete. Sőt, sokszor pont az ilyen problémákkal küzdőknek nagyon beszűkült az élete.A válaszíró 78%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/54Időpont szept. 12. 15:19 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Csak az nem hibázik, aki nem dolgozik. :-)


A Biblia is tárgyalja amúgy a te problémádat, a tékozló fiúról szóló példabeszéd.A válaszíró 79%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/54Időpont szept. 12. 15:38 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Balareplitián nevű felhasználó válasza:

5:

Nem az élete unalmas, hanem az ember unalmas. Mert mindig csak szürkén követte a társadalmi elvárásokat, nem csinált semmit magától. Persze, ez hangozhat jól is, csakhogy az ilyen ember az emberevést sem kérdőjelezte volna meg egy kannibál társadalomban. Így könnyű nem elkövetnie nagy hibát, de nagy pozitív dolgokat sem fog véghez vinni, ha semmit sem kérdőjelez meg. Szuperhősök pedig tesznek, cselekednek, és mindig egyből jól döntenek, nem léteznek. Csak az nem hibázik, aki nem csinál semmit.A válasz 79%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 71%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/54Időpont szept. 12. 16:01 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Pontosan erről beszéltem. Pár válaszoló alapján arra következtetek, hogy egyszerűen nem hiszik el bizonyos emberek, hogy létezik becsületes, makulátlan ember. Ők nyilván magukból indulnak ki. Először is egyértelművé tenném, hogy hiba és hiba között van különbség. Van a szándékos hiba, és a véletlen. És vannak árnyalatok. Ha mondjuk véletlenül nyitva hagyom az ablakot mert jó idő van, aztán hirtelen beborul, és nem vagyok otthon, beázik az egész szoba, akkor az én hibám, de véletlen, mert nem tudhattam hogy eső lesz, és nem is tudtam tenni ellene. Ha véletlenül leejtem a legdrágább porcelán tányérunkat, az már árnyalt hiba, mert bár nem volt szándékos, de figyelhettem volna jobban is. De az, hogy ha valaki az alkohol után nyúl ilyen-olyan bánat miatt, az 100%-ban a saját hibája, senki nem kényszerítette, alkoholt pedig VÉLETLENÜL semmiképpen se lehet inni. Gyenge mentalitás, menekülés, büszkétlenség. Vagy mikor valaki beleszeret egy ismerőse barátnőjébe, és megpróbálja tőle elszeretni. Függetlenül attól, hogy össze jön e, vagy sem, már a szándék pusztítani való. Én tapasztalatból beszélek, és minden kísértést meg tudtam állni. De itt nem az a feladatom, hogy bizonyítsak, mert felesleges, és úgyse hiszi el senki. Képzeljünk el egy alternatív személyt, aki tényleg nem hibázott soha, és nem hazudozik. A kísértésein felül kerekedett, és mindig bölcs döntést hozott. Az ilyen ember sokkal nagyobb elismerést érdemelne. Mikor valaki elmondja az elvonón, hogy már nem ivott három hónapja, elismerést, tapsot, vállveregetést érdemel. Ha valaki azt mondja, ő soha sem hibázott, akkor pontosan azt kapja, amit itt pár válaszoló írt "Hibáztál te is, csak tagadod!" vagy "Jólva, akkor verjed magad rá!" De az, hogy aki nem hibázott soha, az "unalmas" lenne, egész egyszerűen káros gondolatmenet. Tehát ha én szerelembe esek, rányomulok egy ismerősöm barátnőjére, elszeretem tőle, tönkre vágok egy kapcsolatot meg egy életet (volt párjáét), majd elmúlik a szerelem, kidobom a lányt, ezzel már két életet és egy kapcsolatot bombáztam szét, később meg megbánom, és bocsánatot kérek, akkor én vagyok a gavallér? De ha egyszerűen önmegtartóztatással békén hagyom a kapcsolatukat, és ők élnek tovább együtt, akkor "unalmas" vagyok? Ha ezt az emberek többsége így gondolja, akkor semminek nincs értelme ezen a világon...

# 8/54Időpont szept. 12. 16:07 Privát üzenet

Mert ha valakinek volt egy rossz szokása, amit maga mögött hagyott, akkor jó eséllyel komoly akatat és hosszú küzdelem áll mögötte, ami elismerésre méltó.

Ha valakinek pedig ugyanezzel sosem volt problémája, arról nem tudni hogy ez szintén valami dicséretes folyamatos odafigyelés és küzdelem eredménye, vagy az illető csak szerencsés hogy soha nem kellett szembesülnie az adott problémával.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 76%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/54Időpont szept. 12. 16:10 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Balareplitián nevű felhasználó válasza:

Vannak becsületes emberek, de makulátlanok nincsenek. Az élet sokkal bonyolultabb, mint ahogy te felvázolod. Eleve az elszeretős példád sántít, mert akik tényleg szeretik egymást, ott nem tudod "elszeretni" az egyik felet, ha mégis, akkor az eredeti kapcsolatban boldogtalan volt, akkor viszont relatív, hogy most jót vagy rosszat tettél. Ha valakit ott hagysz, mert nem szereted, szintén sokféle megítélés alá eshet.


A valóság tele van olyan döntésekkel, amikor nem egyértelmű, melyik a helyes út, vagy eleve mindegyik rossz, de van amelyik kevésbé, és azt próbáljuk választani.


Pontosan emiatt, aki azt mondja magáról,hogy makulátlan, az szerintem vagy nagyon naiv, nicsen élettapasztalata, alacsony az önismerete, vagy éppen hazug.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 71%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/54Időpont szept. 12. 16:14 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5 6

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Az alábbi, súlyos konfliktust okozó szituációban ki hibázott?
Van olyan ember a világon aki sohasem hibázott legyen szó tanulásról vagy munkáról?
Miért nem becsülik meg az emberek ami van nekik? Miért elégedetlenkednek és akarnak többet és többet?
Ti is észre vettétek már, hogy emberek többségét nem lehet sehogy se belátásra birni, hogy ő hibázott?
Szerintetek miért van az hogy a jókat nem becsülik meg és kihasználják?
Akik lenézik a filozófia, szociológia, nyelvészet stb. szakosokat, azok ezeknek a területeknek a nagyjait (tudósok) se becsülik?

Kérdések az Emberek rovatbólKérdések az Emberi tulajdonságok rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!