Kik tudnak jobban alkalmazkodni a változáshoz a fiatalabbak vagy az idősek?
Látom szeretsz ezekkel a statisztikai dolgokkal foglalkozni, de ennek komoly matematikai limitaciói, előfeltételei vannak és az ember könnyen belefuthat logikai bakikba. Pl. ha az adatait azt mutatják, hogy Magyarországon csökkent a dohányosok száma az utóbbi 20 évben, viszont a közúti balesetek száma nőtt, akkor az a következtetéses, hogy dohányzással meg lehet előzni az autóbaleseteket. (Nyilván ismét sarkított példa, csak azért írtam, hogy milyen könnyű hamis következtetéseket gyártani akkor, mikor az adatokat átdolgozzuk információvá.)
Szóval először ismerd meg a hiteles, tudományos hátterét.
Szerintem meg teljesen reális az eredmény.
Az értelmezésemben az alkalmazkodás nem igazán pozitív értelmű, hiszem komfortzónámon kívül kell elfogadnom a megváltozott körülményeket: (36 éves nő vagyok)
- ha kevesebb a bevételem, nyávogás nélkül kevesebbet költök
- a munkahelyen (még ha méltatlan is) "engedelmeskedek"
- a megváltozott életkörülményekhez is szerintem jobban alkalmazkodik az idősebb korosztály, hiszen nincsenek nagy igényei
Az én munkahelyemen, ha az elmúlt 2 évet nézem, a fluktuáció egyértelműen a fiatalokra jellemző.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!