Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi az úriemberség 10 legfontos...

Mi az úriemberség 10 legfontosabb ismérve?

Figyelt kérdés

2022. jan. 21. 00:32
 1/10 anonim ***** válasza:
47%

hát,hogy tisztelettudóan beszél másokkal

nem áll be a büfében a sor elejére, ha már állnak ott

ha ismerőssel talizik, akkor köszön neki, ha tegezik egymást úgy, ha magázódnak úgy

hát, nemtom, most néztem egy filmet, abból eszembe jutott,hogyha pl született egy gyereke, és tutkó, hogy az övé, akkor vállalja, támogatja őt.

nemtom,még mik vannak; de nekem ilyenek jutottak eszembe; remélem,jókat írtam.

2022. jan. 21. 00:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
45%

*ja várjunk, lehet még az utsó helyzet komplikáltabb is, pl hogy az anyuka mondjuk nem akarja tartani vele a kapcsolatot, és akkor egyedül akarja nevelni, és ha az apuka pl nem akarna gyereket, de az anyuka mondjuk megtartaná és úgy meg tudnának egyezni h pl akkor felneveli,de egyedül, vagy nemtom; ez jutott még pl eszembe, remélem, nem írtam hülyeséget; meg még lehet csavartabb is annál a történet.


ja meg még hogy hát nemtom, hogyha valami ünnepélyes alkalom van, akkor lehetőleg próbál minél kevésbé ,,szakadtan" menni esetleg, mármint ruháját illetően pl.


ja meg még volt egy olyan sztori egyszer, rádióban hallottam, hogy volt egy pár, akik házasodni készültek,és pontosan tudták már az időpontot, hogy mikor akarnak összeházasodni, napra, órára pontosan megvolt a dátumuk, és két csávó ment, és ez előtt a csávó előtt,akik már tudták a dátumot, volt a sorban egy másik csávó, és beszédbe elegyedtek; és akkor kérdezte egyik, hogy ők mikor házasodnának, aki tudta az megmondta a dátumot, a sorban előtte álló meg azt mondta, hogy még nem tudja; és akkor a sorban előtte álló ember befoglalta azt a dátumot, amit a mögötte álló mondott,mert mondta az ügyintéző, hogy azt pont az előtte lévő foglalta le.és tehát az az előtte lévő a sorban nem volt szép.


ja meg még egy úriember nem simliskedik, tehát, pl ha megállapodik a háztulajjal a házon valami munkán,hogy ennyi lesz, akkor nem próbálja meg úgy átvágni, hogy bedob egy nagyobb összeget, hogy ,,ugye ennyiben állapodtunk meg." meg ilyen lyukat beszélni a másiknak a hasába, szóval megpróbálni belebeszélni, hogy igazából abban a nagyobb összegben egyeztek meg, pedig nem is.


remélem, jókat írtam.


ja meg mégegy pl ilyen vendéglátós izében, akkor hogy a háznak a tulaja magának szedi ki utoljára mondjuk a kaját, ha ilyen vendéglátós cucc van., ez jutott még eszembe.

2022. jan. 21. 00:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
97%

Tisztelettudó, előzékeny, őszinte, megértő, hű önmagához, türelmes, művelt, ápolt, jól kommunikál, viselkedése megfelel az aktuális normáknak.


Részben ezek fedik is egymást... Nekem ezek fedik a fogalmat nagyjából.

2022. jan. 21. 00:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
26%

A válaszokat nem olvasva


Nem kíváncsi az eredeti válaszra

Nem akar befolyásolni

Nem várja hogy tiszteld

Nem kéri hogy megbátsd

Hagyd békén

Tiszteld

És koltsonosen tiszteljen

2022. jan. 21. 01:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
33%
Kicsit fura utólag, bocs
2022. jan. 21. 01:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
88%
Amúgy mi az úriember nő? Bocs még egyszer az érintettelktől.
2022. jan. 21. 01:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
83%
Nekem az fura hogy sokan mindenféle baromságot kérdezgetnek itt, aztán a végén vissza sem írnak annyit legalább hogy köszi a válaszokat. Ez sem úriember viselkedés.Gondolom a kérdezők fele komolytalan kisgyerek sajnos.
2022. jan. 21. 08:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:

#8. Arra nem gondolsz, hogy aludtam vagy dolgoztam, stb.?


Szinte kivétel nélkül meg szoktam köszönni a válaszokat a kérdéseknél… De sajnos a legtöbben azt lezárásnak tekintik és nem írnak több választ.

2022. jan. 21. 08:57
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Tisztelettudó,

akkor is ha a körülmények ellene szólnak.


Megbízható,

akkoris ha hirtelen meggondolásból másként döntene.


Toleráns,

nem csak önmagával szemben.


Kiváló vitapartner,

aki figyelembeveszi az ellentétes véleményeket is.


Tájékozott,

a körülötte lévő világról.


Cosmopolita,

nem csak a kicsinyes önéközpontúságra törekvő.


Alázatosság,

elfogadja a tőle tapasztaltabb, képzett emberek véleményét.


Folyamatosan képzi magát,

nem egy őskövület aki szigorúan ragaszkodik már rég elavult dolgokhoz, eszmékhez, ha szükséges tud alkalmazkodni, felülbírálni önmagát is.


Döntésképes,

nem önmagából indul ki, hanem az adott helyzetből kívánja kihozni a legtöbbet.


Bátor,

problémák esetén nem hatátfordít elvonul magányos felsőbbrendűségébe, hanem konstukrív módon igyekszik megoldani azokat.

2022. jan. 21. 10:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:

Úri ember hölgyek társaságában nem beszél szexről.Sőt úri ember egyáltalán nem beszél szexről, még férfiak társaságában sem.

Vagy hölgyek társaságában kerüli a disznó, közönséges viccek előadását. Vagyis úgy viselkedik, hogy a társaság hölgy tagja, még ha a munkahelyen egy takarító nő is, még az Ő jelenlétében is kerül minden a nőket érintő, vagy csak szimplán bármilyen szexuális tartalmú, közönséges megjegyzéseket, pajzán vicceket...stb.A lényeg, hogy a társaság hölgy tagja ne érezze magát kínosan. Ha molett , akkor ne tegyünk célzásokat, nevetséges megjegyzéseket a kövér nőkre...stb. Legyünk mindig tapintatosak a jelenlévő hölgyekhez.

Munkahelyen megadja a tiszteletet a nála alacsonyabb beosztású hölgyeknek is , legyen az takarító nő, és udvariasan bánik velük is, előre köszön ill. látja bennük is a nőt.

2022. jan. 21. 18:53
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!