Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért vagyok ilyen fura? 18L

Miért vagyok ilyen fura? 18L

Figyelt kérdés

Mérhetetlen introvertált vagyok. Útálom az embereket körülöttem, nem tartok kapcsolatokat, se barátok, se párkapcsolat, semmi. Sokszor még a családom is túl sok nekem, ott is elkülönülök. Nem tudok baráti kapcsolatokat kialakítani, ha meg még is, akkor nem tudom fenntartani, mert hamar vége lesz. Vagy én távlolodom el, mert mégse akarok barátkozni, ennek oka hogy nagy stresszt, nyomást érzek magaban, megfelelési kényszerem van, folyton kételkedem magamban, tényleg jót mondtam-e, eleget beszéltem-e stb. Vagy mindig rossz tapasztalataim voltak, pl sokat bántottak, kibeszéltek, beszólogattak, megjegyzéseket tettek, tehernek neveztek, vagy gúnyolódtak rajtam. Amióta egyedül vagyok, azóta szabadnak, nyugodtnak érzem magam. De azért jó lenne egy barát pl, de inkább mégse. Tudom fura. Nem vágyom párkapcsolatra sem.

Nem tartok szemkontaktust. Számomra kellemetlen, zavaró, nem megy, nem tudok mások szemébe nézni.

Nagyon introvertált vagyok, nem tudok oldódni, felszabadult lenni. Elrejtem az érzelmeimet, semleges vagyok mindig. Kivéve otthon anyukámmal. Vele tartom csak a szemkontaktust, vele vagyok csak felszabadult.

Nagyon érzékeny vagyok, sokszor rámjönnek ok nélküli sírásrohamok, és kell 30 perc amíg letudok nyugodni.

A hangulatom nagyon könnyen változik, hol depressziós vagyok megakarok halni, hol pedig életvidám, élni akaró ember vagyok. Ezek egyik napról a másikra változnak.

Sokat szoktam zenére ugrálni. Nem táncolok, csak ugrálok. Azért teszem mert nem tudok egy helyben megmaradni, és a sok bennem lévő nyugtalanságot csak így tudom kiadni magamból. Nehéz egyhelyben kegmaradnom, a koncentrációm nem sokáig tart, folyton mozoghatnékom van, nem tudok egy helyben maradni.

Egy időben régen sokszor loptam helyekről. Függője voltam, imádtam az érzést hogy bármikor lebukhatok, és jól éreztem magam tőle, ez adott izgalmat, dopamint. Először pánikrohamom, lelkiismeret furdalásom volt tőle, aztán semmi. Amikor sokadik alkalom után lebuktam, utána nagyon szégyeltem magam, sokáig.

Persze már évek óta nem csinálom ezt, és már vágyam sincs erre.

Düh kezelési problémáim vannak. Nem tudom kontrollálni a dühömet, sokszor voltak már düh kitöréseim, össze is törtem már dolgokat miatta.

Gyerekkoromban sok rossz dolog ért. Többször is ért szexuális bántalmazás több embertől is, szülőktől sok fizikai, verbális bántalmazást kaptam. Kevés szeretetet kaptam, mindig elhanyagolt voltam. Testvéreim nincsenek, egyedül voltam mindig is. Soha nem vonzottak a korombeliek által kedvelt dolgok, pl bulizás, ivás, cigizés. Olvasni szeretek, sorozatot nézni.

Ezek mellett ocds vagyok.

7 éves koromban volt az első öngyilkos gondolatom. Nem akartam élni. Útáltam magam. Ezek akkor kezdődtek amikor a szexuális bántalmazások történtek velem, gyerekként. Akkor úgy voltam vele, hogy semmi értelme az életemnek és nem akarok élni, de anya miatt nem leszek az, mivel őt nagyon szeretem, egyébként nem láttam értelmét az életemnek. Apámhoz sosem ragaszkodtam különösebben. A bántalmazásokat pedig az életemben jelen lévő emberek követték el, nem családtagok hanem mások, most ezekre nem térnék ki.

Mindig úgy voltam az életemmel, hogy max pár évet bírok még, utána megölöm magam. Apám 10 éves koromban lelépett, az is nagyon megrázott akkoriban. Vele nem is tartom a kapcsolatot, ő nem is akarja.

ápr. 18. 19:22
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:
Sokat gondolkodtam már az évek során azon hogy mivel, és hogyan ölném meg magam. Meg azon is, hogy ki hogy reagálna rá.
ápr. 18. 19:27
 2/19 anonim ***** válasza:
73%
Mert dolgozik a múltban szerzett traumáid. Engem csak suliban bántalmaznak, és nekem is megvan az általad leírt dolgok része.
ápr. 18. 19:29
 3/19 anonim ***** válasza:
84%

Keress fel egy szakembert. A depresszió nem játék. A szexuális visszaélés nem olyan dolog, amit az ember csak úgy elfelejt, vagy túllendül rajta. A traumáidat kellene először feldolgozni. Amíg ez így marad, biztosan nem leszel kevésbé "fura".

Volt pár dolog az írásodban, ami utalhat autizmusra is (én autista vagyok), de ezt ennyiből nem lehet kijelenteni. A helyedben mindenképpen egy pszichológussal indítanék, vagy egy mentálhigiénés szakemberrel, aki tovább irányít a megfelelő szakemberhez, ha szükséges.

ápr. 18. 19:35
 4/19 anonim ***** válasza:
86%
Sürgősen pszichiáter. Erről nincs mást mit mondani.
ápr. 18. 20:42
 5/19 anonim ***** válasza:
69%
A tüneteid nagy részének az oka autizmus spektrumzavar lehet, megspékelve rengeteg traumaval amiken nem szabadott volna keresztulmenned.
ápr. 18. 21:40
 6/19 anonim ***** válasza:
85%

Én sem szakember, sem autista nem vagyok, viszont egy nagyon közeli barátom autista és nekem is egyből az ugrott be az írásodat olvasva, hogy nagyon sok arra utaló dolog van, hogy esetleg te is az lehetsz.

Mindenképpen keress fel szakembert (ettől függetlenül is) és kezdhetnek el dolgozni a traumáidon (is), mert ezt egyedül nem tudod megoldani.

ápr. 18. 22:53
 7/19 anonim ***** válasza:
71%

Őszintén sajnálom, hogy ilyen durva dolgokat éltél és élsz át.

Számomra szimpatikus az egyediséged. Ha gondolod írj. Nekem is vannak traumáim. De a pszichológust én is javaslom mindenképp.

ápr. 18. 23:02
 8/19 A kérdező kommentje:

Még egy dolog, amit kifelejtettem a szövegből. Nagyon hamar megunok dolgokat, gyakran kell a változatosság, kb bármivel is kapcsolatban.

Nincs konkrét stílusom, össze vissza öltözöm ami megtetszik. Kb pár hónaponta változik a stílusom, úgy tartósan.

Nem tudok sírni szomorú filmeken se, semmi nem tud meghatni, megsíratni. Tudok sajnálni embereket, de pl megvígasztalni valakit ilyesmi nem menne.

ápr. 19. 08:34
 9/19 anonim ***** válasza:
79%

Egy jó csomó emberi reakció hiányzik belőled. Érzéseid gátoltak. Több féle pszichiátriai probléma is fennáll, kezdve a depresszióval.

Talán van egy kis borderline is.

Nem gondolod, hogy érdemes lenne ezekkel a dolgokkal orvoshoz menni? Mert a netes huszárok nem fogják ezt megoldani.

ápr. 19. 08:38
 10/19 A kérdező kommentje:
Voltam már, de ott csak az ocdt állapították meg, az ocds tüneteim miatt, asperger szindróma (autizmus) gyanúja is felmerült, amire anyukám azt mondta hogy szerinte biztos nem vagyok az, ezzel meggyőzte az orvost is, így végül ebből semmi nem lett. Pszichológus azt mondta, hogy annyi mindenre mutatok tünetet, hogy nem tudja megállapítani.
ápr. 19. 08:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Nekem van választ adni, hogy, egy fejbőr kezeléshez miért írt fel az orvos pluszban belsőleg antibiotikumot? Nem volt lehetőségem kérdezni, mert nem...

Magán alapon voltam. Nem tudom felhivmi az Orvost. De felesleges is lenne, mert csak bemérgesedne. Kapott már valaki ugyanígy fejpakolo mellé pluszban belsőleg is gyógyszert?

Hogyan ne érezzem magam így értéktelennek? Miért történik ez így?

Bocsánat a kérdés "rinyálós" felhangjáért, csak nagyon bánt, és nem tudom máshová leírni, mert nincs senki aki meghallgatna. Szóval, ma volt fizetésnap nálunk. Vagyok én irodista, "szakmabeli" ember. Alul vagyok fizetve, aminek nem örülök, de elfogadtam. Viszont ma...

Mi lehet az oka, ha valakit mindenki levegőnek néz, vagy szabadulnának tőle?

Igen, ez vagyok én! :D De komolyan, nem igazán tudom mi az oka, de engem mindenki utál, levegőnek néz, vagy ha egyik sem, mert nem adtam rá okot, akkor csak szabadulnának tőlem. Emiatt az időm nagyrészében egyedül vagyok és kikészülök tőle, kénytelen vagyok magamhoz...

Hogy tudok utánajárni, hogy miért nem tudok "normálisan vásárolni"?

Az elmúlt években bármi nagyobb értékűt vettem (több, mint egy havi fizetés), azzal baj volt/van. Új autót vettem. A garanciaidő végére elkopott az utastér és a motor (nem én hajtottam szét, selejt volt). A szerviz válasza: "kopásra nincs garancia" Házat vettem....

Ki vagyok Én? Miért jár ez a fejemben?

Te gondolkodtál már ezen? Mennyire demotiváló magamra nézve az hogy egy senki vagyok?! Kinek számitok én,egyáltalán van bármi értéke a létezésemnek? Miért születtem meg? Céltalan és jelentéktelen az életem,igazából mindannyiunké? Miért él egy olyan aki azt sem...

Miért érezzük magunkat szomorúnak , rossz kedvűnek ?

miből fakad a rossz kedvűség , kedvtelenség deprsszió ? mi lenne ha csak kizárnánk mindent ? és örülnénk a legkisebb dolgoknak mert ugye valjuk be! könnyebb egy külső behatás miatt rosszul érezni magunkat nem tudjuk túltenni magunkat azon hogy valami rossz ! . mi...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!