Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha nem vagyok másnapos, nem...

Ha nem vagyok másnapos, nem is voltam igazán részeg?

Figyelt kérdés

2014. aug. 22. 21:44
 1/4 anonim ***** válasza:
50%

minőségi italoktól kevésbé másnapos az ember,mint egy pancsolt olcsó szarul kifőzött kommersz tömegcucctol.

tegnap én is benyomtam irgalmatlan mennyiségű wihsky-t.és semmi bajom sem volt...pedig azért volt bennem rendesen.

2014. aug. 22. 21:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
50%
Nem azért leszel másnapos, mert nagyon részeg voltál, hanem azért, mert nem volt olyan minőségi a szesz. Ha főzéskor marad benne metil-alkohol, attól leszel igazán rosszul.
2014. aug. 22. 22:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
35%

Én is az elöttem szólókat tudom ismételni, ha normális piától rúgsz be, és nem keversz különböző szeszeket, akkor sokkal kevésbé visel meg a másnap.

Alkoholban is vannak különböző fajták. Ami a leg kevésbé viseli meg a szervezetet az a gyümölcs cukor alapú ital: pl normális bor/pálinka. Àm ezeket szokták 'hamisítani' répa (kristály)cukorral ennek más a molekula szerkezete, ezért már kevésbé egészségesebb alkoholt lehet készíteni belőle. Ha egy cefrét tul cukroznak, abból lesz a 'fejfájós pálinka' ezekben már a metil alkohol is megtalálható. A keményítő alapú szeszekkel ugyan ez a helyzet.

(jópár éve tanultam ezeket; bocs ha valami nem pontos benne)

2014. aug. 23. 19:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 Phoney ***** válasza:
50%

Kérdező: nincs közvetlen összefüggés. Lehetsz másnapos részegség nélkül, és irtózatos berúgás után is ébredhetsz úgy, hogy semmi bajod.


gábor19..:

Semmi sem pontos a 2. bekezdésben. A másnapossághoz sokkal több köze van az ital minőségének, mint az alapanyagának.


Amit leírtál, az egy századfordulós francia antialkoholista mítoszon alapul (ti. az akkori olcsó italok lejáratása volt a cél). Az egyetlen alapanyag, aminél a mai napig megoldatlan probléma a cefre magas metanoltartalma, az éppen a nagy tételben cefrézett gyümölcs. Ezért is veri az egeket az EU-ban a gyümölcspárlatokban engedélyezett metanol. A borpárlatokban maximum 200 g/hl megengedett, a pálinkában 1000, de egyes gyümölcsöknél 1200 vagy 1350. A gabonapárlatokban nem is szabályozzák, mert szükségtelen, és a vodkában (10 g/hl) is csak azért, hogy az általános tisztasága garantált legyen.


A cukrozott pálinkától meg azért fáj a fej, mert azok szokták zsákszámra hordani bele a cukrot, akik eleve semmit nem értenek az egészhez, aztán romlott cefréből főz(et)nek pálinkát.

2014. aug. 26. 15:53
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!