Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az embereknek a "rántott hús"...

Az embereknek a "rántott hús" kifejezés alatt, miért egyből a rántott karaj jut eszükbe?

Figyelt kérdés
Ugyan úgy rántott hús a rántott hal, rántott csirkemell, comb, rántott kacsamáj, libamáj, és még sorolhatnám. Akkor miért egyből a rántott sertéskaraj jut az emberek eszébe?
2015. aug. 15. 13:19
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, de miért gondolod? Nekem például az első a rántott csirkemell.

Inkább azt mondanám, hogy mindenkinek az jut először eszébe, amit a legtöbbször eszik, vagy amit a legjobban szeret. Ez pedig sokaknál a karaj.

2015. aug. 15. 13:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a rántott csirkecomb ugrik be egyből, szóval :DDD

Gondolom, az jut egyből az ember eszébe, amit a legjobban szeret.

2015. aug. 15. 13:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Mert az tudatosult bennük. Amerikarol melyik ország jut eszedbe? Esetleg az USA? Pedig ott van Paraguay, Chile, Mexikó, stb
2015. aug. 15. 13:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
28%
A máj nem hús, hanem máj, a hal nem hús, hanem hal, maximum a csirke játszhat, de az meg csirke. Így különböztetik meg a sertésszelettől.
2015. aug. 15. 13:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
0%

A máj nem hús, hanem belsőség, tehát nem lehet rántott húsnak nevezni.

A rántott hal meg igaz hús, de az én agyamban rántott halként maradt meg, talán ezért nem azonosítom rögtön vele.

A többi, a sertés, a csirke, a pulykamell nekem mind a rántott hús kategóriába tartoznak.

2015. aug. 15. 13:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
0%
Van aki rántva eszi a májat és nem sütve?
2015. aug. 15. 13:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
Én csak a sertés-, vagy marhamájat eszem rántva, a hízott kacsa-, libamájat sütve.
2015. aug. 15. 13:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Mi sose mondanánk a rántott májra vagy halra hogy rántott hús. A csirke határeset, de az is inkább rántott csirke, rántott csirkecomb (vagy dobverő). Sertéshúsból meg ez a leggyakoribb, talán comb is előfordul de ritkábban. Szóval ezért.
2015. aug. 15. 14:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
nekem a rántott húsról a vínersnitzel jut eszembe
2015. aug. 15. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
Nekem csirke jut eszembe. Nem tudom, ezt honnan vetted.
2015. aug. 15. 14:26
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!