Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan jellemezhetőek a...

Hogyan jellemezhetőek a munkás és az első vagy akár több generációs diplomás emberek mentalitásának, értékrendjének és viselkedésének különbségei?

Figyelt kérdés
Több statisztika is létezik a két réteg eltérő jövedelmekről életkorról stb. Viszont nem sikerűlt a kérdéssemmel kapcsolatos leírást találnom.
2015. szept. 6. 14:40
 1/3 anonim ***** válasza:

Mivel ilyen nincs.

Esetleg nagyon laza statisztikai összefüggéseket találhatnál, de szoros összefüggés ezek között a dolgok között nincs.

2015. szept. 6. 16:54
 2/3 anonim ***** válasza:

mivel nincs.

van 8 általánossal is értelmes ember, meg több diplomával is csődtömeg

2015. szept. 6. 21:57
 3/3 anonim ***** válasza:
Karinthy Ferenc írt erről.
2015. nov. 3. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

A diplomás, egyetemet végzett emberek miért nézik le a csak érettségivel rendelkezőket, vagy a kétkezű illetve szakmunkásokat?

Sokszor hallom,olvasom,tapasztalom,hogy amiért egy embernek nincs X számú nyelvvizsgája és 2-3 diplomája,már szinte emberszámba se veszik,lekezelően beszélnek,viselkednek vele,hovatovább,kisebb rendű,értékű embernek tekintik,mint a diplomást. Szerintem egy ember...

Miben másabb egy szakmunkás ember, vagy egy ún. "melós" egy diplomásnál, illetve miért nem fogadják el a diplomás nők a munkás férfiakat?

Mindenki annak tanul, aminek szeretne, vagy amit akarna és szeretne csinálni. Tegyük fel, van egy férfi, aki autószerelő, de nem azért választotta ezt a szakmát, mert hülye és nem tudna tovább tanulni, hanem mert egyszerűen ebben leli örömét. Ápolt, kulturált és művelt...

Kit választanátok? Aki diplomás, viszont nem tud helyesen írni, vagy aki helyesen ír, de nincs diplomája, esetleg érettségije sem, csak egy egyszerű munkás.

A kérdést azért írtam ki, mert számtalan olyan embert ismerek, akik valamilyen felsőbb végzettséggel rendelkeznek, viszont fogalmuk sincs a helyesírás szabályairól, ezzel szemben több 8 általánossal rendelkező embert láttam már olyan precíz írással, hogy senki sem...

Szerintetek mennyi esélye van ma egy pályakezdő diplomás szociális munkásnak elhelyezkednie a szakmában?

Milyen területen könnyebb munkát találni, hol a legnagyobb a fluktuáció? Illetve földrajzilag hol van nagyobb esélyem: városban, faluban (önkormányzatoknál), Pesten (vagy inkább külföldön)?

Miért van az, hogy a diplomás lenézi a fizikai munkást és a fizikai munkás pedig lenézi a diplomást?

Tisztelet a kivételnek. (lehet a kivétel a több, de amit írtam az előfordul)

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!