Bunkóság megmondani valakinek, ha valamit túl drágán vett, csináltatott? Utólag jobb lett volna hallgatni?
Ma egy ismerősöm autóján láttam egy tenyérnyi kis dekort, és mikor megmondta az árát, egyből kifakadt belőlem az "Úr Isten". Ilyenkor az ember rossz érzést kelt a másikban?
Ráadásul én is hasonló kreatív dolgokkal foglalkozom, és lehet azt hitte azért elégedetlenkedek, hogy magamnak csináljak reklámot. Persze nem így van, mert azzal a részével pont nem foglalkozom, sosem csináltam még azt, de van rálátásom, hogy mit miből lehet kihozni. Na mindegy, ez már túlmagyarázás, szóval a fő kérdés, hogy szar érzés, ha megmondják, hogy nagyon drága volt?
Ha értelmesen tálalod és átéled a helyzetét, nem bunkóság. Pl. ha van egy autóalkatrész 100 ezerért, de te tudsz több helyet is, ahol ugyanaz az alkatrész 80 ezer.
Olyan esetben sem bunkóság, csak bunkóságnak tekintik sokan, ha valamit nem értékelsz, amit az illető igen. Mondjuk, te az autókat szereted, más meg a számítógépeket. Te nem érted, hogy miért vesz valaki 20 ezerért játékot. Ha szóváteszed, hogy inkább kocsit vegyen, azt nem szokták díjazni.
Viszont, azt észrevettem, hogy manapság kb. mindenki megsértődik, akármit is mond nekik a pénzügyekkel kapcsolatban az ember. Az egyik ismerősöm kitalálta, hogy jogsit csináltat és mondta, hogy mennyiért állt neki. Tök normálisan mondtam, hogy szerintem máskor előbb gondolja át és nézzen meg más helyeket is, mert máshol olcsóbb. Megkaptam, hogy ő tudja és ne szóljak bele...
1 hét múlva panaszkodott, hogy igazam volt. Most erre, mit lehet mondani?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!