Azt miért gondolják néhányan, hogy az introvertáltak értelmesebbek, mint az extrovertáltak? Hogy terjedt ez el, és ti mit gondoltok erről?
"Egyébként azt is lehetségesnek tartom, hogy az értelmes introvertáltak közül van aki alapból extrovertáltabb lenne, csak kiközösítik, mert nem illik be a társaságba (mert nem csak a vagánykodáson meg a swagyolon jár az esze), és ezért válik visszahúzódóvá."
Na, ezt egy érdekes gondolatnak tartom.
"Pl egy közösségi, népszerű ember általában a körülöttük lévő barátok életével, és apró szarságaival foglalkozik, pletykálkodik, és ebben többnyire ki is merül az érdeklődési köre. "
Erre ellenpélda a fent említett fiú, vagy egy másik ismerősöm is hasonló hobbival.
"Az extrovertált lényegi motivációja a megfelelési kényszer (vagy szándék), az introvertálté pedig a fejlődési. Kár ragozni."
Ezzel nem értek egyet, hacsak nem fejted ki jobban.
"Pont ezért kérdeztem, mert megmondom őszintén, elit suliba jártam. Az egyik legjobb vidéki gimibe, az évfolyamomról 100% egyetemre ment. A kitűnő tanulók nálunk pont az extrovertáltak voltak. Tudom, a tanulási eredmény nem minden: de azt nagyon hosszú lenne leírni, hogy a "sima" intelligencia hogy oszlott meg. Volt nagyon extrovertált (színészi, előadóművészi pályára készülő) fiú (menő is volt), szerintem kifejezetten értelmes volt. De volt olyan srác is, aki csendben ült a suliban, de a facebookon állandóan másokat oltogatott, kötekedett. Volt mindenre példa, mindenből volt minden. :)"
4-es vagyok. Igen, mondtam, hogy van kivétel, nektek szerencsétek volt. Nálunk a leghülyébbek és a legextrovertáltabbak halmaza sajnos nagy részben megegyezik.
Amúgy egy eléggé extrovertált, pszichológiához értő ismerősöm azt mondta, hogy általában (nem minden esetben) az extrovertáltak érzelmei, barátságai felszínesebbek.
15-ös, nem tudom, mi a bajod, ha nem értenek egyet veled (ami nem is egyértelmű), akkor érvelj. Ha nem áll érdekedben, akkor szia.
Utolsó: szerencsénk nem volt, így is sok idióta volt, csak nem függött az extrovertáltságtól. :D :D Nem szerettem az osztályom.
"hogy általában (nem minden esetben) az extrovertáltak érzelmei, barátságai felszínesebbek."
Ezzel nem értek egyet. Szerintem azért látszik így, mert sok ismerősük van. nyilván valóan ha valakinek van 100 barátja, nem lesz mindegyik puszipajtás, de ez nem elvárható. De ez nem jelenti, hogy "dugiban" ( :D ) nincs valahol 2 legjobb barátjuk. Márpedig abból több nem is kell, különben már nem legjobb.
"Ezzel nem értek egyet, hacsak nem fejted ki jobban."
Nem kell feltalálni a csőben a lyukat. Neked vakfoltod ez, egyedül neked van tennivalód azzal, hogy ne legyen az. Mindenki fejre állhat, ha te nem fogadsz el semmit a saját megfejtéseden kívül. Nálunk, a valóságban, igenis túlnyomórészt másoknak megfelelni akarásból lesz kifelé forduló valaki, és önmagának megfelelni akarásból lesz befelé forduló. Ha esetleg nem magától értetődő, hogy ez így van, mert így értelemszerű, akkor kereshetsz tanulmányokat, de ne várd el, hogy itt neked majd minden válaszadó elmagyarázza, hogy melyik nyilvánvaló esetnek mi az oka!
"Nem kell feltalálni a csőben a lyukat. Neked vakfoltod ez, egyedül neked van tennivalód azzal, hogy ne legyen az. Mindenki fejre állhat, ha te nem fogadsz el semmit a saját megfejtéseden kívül. Nálunk, a valóságban, igenis túlnyomórészt másoknak megfelelni akarásból lesz kifelé forduló valaki, és önmagának megfelelni akarásból lesz befelé forduló. Ha esetleg nem magától értetődő, hogy ez így van, mert így értelemszerű, akkor kereshetsz tanulmányokat, de ne várd el, hogy itt neked majd minden válaszadó elmagyarázza, hogy melyik nyilvánvaló esetnek mi az oka"
Gratulálok, hogy értelmiséginek gondolod magad, közben meg 20* írod le ugyan azt, mert akkor azt hiszed, hogy igazad lesz.Az meg csak hab a tortán, hogy te beszélsz elfogadásról :D
Esetleg arra gondoltál már, hogy nem feltétlenül a megfelelési kényszerből cselekednek?
Tipikusan megfelelsz annak, amit írtak.
Kisebbségi komplexusod van, aminek következtében különböző védekezési mechanizmusok léptek életbe.
Ennek fontos alappillére az "Én vagyok a király, mindenki más hülye".
Látszik az írásaid stílusán is.
Kár ragozni;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!